Praha 5: Den Země v KC Prádelna pod záštitou JUDr. Petra Lachnita

24.04.2013 8:25

Smíchovské Komunitní centrum Prádelna v pondělí oslavilo tradiční ekologicky motivovaný svátek, upozorňující na dopady ničení životního prostředí a rozvíjející diskuzi o možných cestách řešení – Den Země.

Praha 5: Den Země v KC Prádelna pod záštitou JUDr. Petra Lachnita
Foto: praha5.cz
Popisek: Komunitní centrum Prádelna Prahy 5

Jak připomíná zástupce starosty MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit, který nad akcí přijal záštitu: „Den Země je dnes už tradiční oslavou naší planety - připomínkou, že naše Země, i když je veliká, nesnese všechno. A že tím, jak nás, lidí, přibývá, se k ní musíme stále zodpovědněji a ohleduplněji chovat.“ Historie tohoto svátku začala v roce 1969 a v současnosti se oslav Dne Země zúčastňuje více jak miliarda lidí ve 175 státech světa. Den Země se tak stal největším sekulárním svátkem, který slaví lidé společně na celé planetě bez ohledu na původ, víru či národnost.

Letošní oslava v komunitním centru bude mít trochu odlišný charakter proti předchozím letům, neboť je pojata jako průběžná akce, do které se zapojily děti navštěvující Komunitní centrum Prádelna v rámci svých aktivit, stejně jako členové klubu SENzačních SENiorů, kteří také patří mezi „domácí“. Tito všichni již od začátku dubna sbírají recyklovatelná víčka od PET lahví, která chtějí právě na Den Země předat rodičům Kristýnky/organizátorům sbírky „Víčka – pomoc pro Kristýnku“ (http://www.facebook.com/VickaPomocProKristynku). Tato sbírka slouží ke shromáždění finančního obnosu, který by pomohl uhradit rehabilitaci a potřebné zdravotní pomůcky pro 11-ti letou holčičku Kristýnku, která se narodila s dětskou mozkovou obrnou, již jí lékaři zjistili až 4 měsíce po narození.

„Jelikož rodina Kristýnky bydlí na Praze 5, je toto spojení oslavy ekologického svátku v podobě sběru recyklovatelných materiálů s konkrétní pomocí svým spoluobčanům milým a vskutku symbolickým naplněním slova komunitní v názvu KC Prádelna.“ dodává JUDr. Petr Lachnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha5.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…