Praha zve na informačně vzdělávací kampaň ke Dni Země 2013

18.04.2013 14:00

Hlavní město Praha pořádá v rámci oslav Dne Země osmý ročník informačně vzdělávací kampaně pro veřejnost, která se koná již v těchto dnech od 15. dubna do 17. května 2013 na území 22 městských částí Prahy.

Praha zve na informačně vzdělávací kampaň ke Dni Země 2013
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

 

„Při každé své účasti na Dnech Země mě potěší počet dětí i dospělých, kteří se akce účastní. Nejde však jen o prostou účast, ale i o aktivní zájem o prezentovanou tematiku. Je zajímavé sledovat, jak rozdílné znalosti mají o životním prostředí a jeho ochraně pražské děti. Zatímco některé jsou informovány, jako by vyrůstaly v lese, mnohé ani netuší, proč se třídí odpad. Naším cílem je všem srozumitelnou a názornou formou vysvětlit smysl a potřebnost ochrany životního prostředí,“ uvedl radní Radek Lohynský (ODS), do jehož kompetencí oblast životního prostředí spadá.
 
V jednotlivých městských částech bude v určený den od cca 10:00 hod. do 18:00 hodin v provozu informační stánek, na kterém budou probíhat všestranné aktivity z oblasti ochrany životního prostředí. Nosným tématem bude problematika třídění a recyklace odpadů a v letošním roce také tématika související s vodou v rámci vyhlášení Mezinárodního roku vodní spolupráce. K tématice odpadů, zeleně, vody, využívání energie aj. budou připraveny informační materiály. Občané budou mít možnost prohlédnout si ukázky sběrných nádob a příslušné svozové techniky. K dispozici budou mít barevnou velkoplošnou mapu „Praha a odpady“ s uvedením sběrných dvorů, provozů na zpracování odpadů, kontaktů na svozové společnosti apod. nebo budou moci shlédnout velkoformátovou mapu s vyznačenými chráněnými územími v Praze. Na každém stánku bude připraven bohatý program pro děti a dospělé. Ekocentrum Koniklec připraví tematicky zaměřené hry, soutěže a výukové programy realizované kvalifikovanými lektory. Řada městských částí se kampani připojuje také svým vlastním programem.
 
V rámci spolupráce se k akci připojily následující společnosti - Pražské služby, a.s., AVE CZ odpadové hospodářství, s.r.o., IPODEC-ČISTÉ MĚSTO, a.s., EKO-KOM a.s. a kolektivní systémy (Asekol s.r.o., Elektrowin a.s, Ekolamp, s.r.o.  a Ecobat, s.r.o.), které budou mít pro veřejnost připravenou celou řadu zajímavostí, informačních materiálů a soutěží pro děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…