Právník kritizuje petici proti Zemanovi: Moravec lhal v ČT...

13.03.2013 7:46

Právník Zdeněk Koudelka se ohradil proti protestům, které se vzedmuly po inauguračním projevu nového prezidenta Miloše Zemana. Podle něj má prezident jednoznačně právo říci, že značná část novinářské obce patří mezi „ostrovy negativní deviace“, se kterými by se mělo bojovat.

Právník kritizuje petici proti Zemanovi: Moravec lhal v ČT...
Foto: hns
Popisek: Zdeněk Koudelka byl i kandidátem na ústavního soudce

Anketa

Zlobíte se na Zemana kvůli tomu, co řekl v inauguračním projevu o novinářích?

5%
95%
hlasovalo: 11670 lidí

Koudelka připomíná, že svobodu slova nemají jenom novináři, ale i všichni ostatní, prezidenty nevyjímaje. „Svobodní ve svých projevech byli i prezidenti Václav Havel a Václav Klaus, byť se to mnohým nelíbilo,“ píše právník.

Navíc podle něj musí mít svobodu slova nejen novináři, když hodnotí politiky, ale i ti, kteří hodnotí práci novinářů. Jako příklad uvádí zeměpisný omyl (či záměrnou lež) populárního moderátora Václava Moravce. „Václav Moravec v České televizi vypouští s cílem očernit někoho průhlednou lež, že Kroměříž je v kraji Jihomoravském, když je v kraji Zlínském, aniž by na to jakkoliv reagovala Rada České televize,“ ukazuje na nezbytnost veřejné kontroly a kritiky novinářů.

Petice umělců a intelektuálů týkající se tématu ZDE

Prezident Miloš Zeman v rámci své svobody slova řekl, co si myslí o některých novinářích. Je celkem pochopitelné, že někteří, zejména potrefení žurnalisté, s jeho pohledem nesouhlasí. „Pokud však nesouhlas znamená upření svobody slova pro prezidenta, jen se dává prezidentu Miloši Zemanovi za pravdu,“ poznamenává státní zástupce a bývalý poslanec. Mizerní novináři tím podle něj jen potvrzují svou příslušnost k souostroví negativní deviace, mezi mafiány a neonacisty.    

Celý článek Zdeňka Koudelky:

Svoboda slova

Zdeněk Koudelka

Po projevu prezidenta republiky Miloše Zemana o některých novinářích se vyrojily názory, že jde o útok na svobodu slova. Ale prezident má též svobodu slova, ne bobříka mlčení. Svobodní ve svých projevech byli i prezidenti Václav Havel a Václav Klaus, byť se to mnohým nelíbilo. Svobodu slova mají novináři, ale svobodu slova mají i jiní, když hodnotí jejich práci. Vždyť jak lze hodnotit, když Václav Moravec v České televizi vypouští s cílem očernit někoho průhlednou lež, že Kroměříž je v kraji Jihomoravském, když je v kraji Zlínském, aniž by na to jakkoliv reagovala Rada České televize.

Prezident Miloš Zeman pojmenoval, co si myslí o některých novinářích. Má na to právo, protože má svobodu slova. Je logické, že s tím někdo nesouhlasí, pokud však nesouhlas znamená upření svobody slova pro prezidenta, jen se dává prezidentu Miloši Zemanovi za pravdu, že mizerní novináři, mafiáni a neonacisté jsou pro něj, a nejen pro něj, ostrůvky negativní deviace.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …