Pražská ČSSD má vyjednávací tým. Nechybí Ludvík nebo exministr Březina

12.10.2014 12:59

Sociální demokracie vstupuje do jednání s dalšími stranami, které uspěly ve volbách do zastupitelstva hlavního města Prahy, o možných podobách budoucí koalice. Pro sociální demokraty je podle vlastního prohlášení stěžejní programová shoda a plnění priorit, které představila ve svém programu před volbami.

Pražská ČSSD má vyjednávací tým. Nechybí Ludvík nebo exministr Březina
Foto: red
Popisek: Miloslav Ludvík (ČSSD) v pořadu Volby 2014

„Pro vyjednávání jsme si vytyčili tři hlavní priority, jejichž naplnění je pro nás nadřazené personáliím. Těmito prioritami jsou: boj proti developerům, sociální dimenze v řízení města a zdravé fungování města. Budeme trvat na ukončení svévole developerských a stavebních firem v hlavním městě a nedovolíme zahušťování města. Praha také musí být vůči svým občanům sociálně ohleduplná. Uvědomujeme si, že v Praze žijí lidé, kteří se ne vlastní vinou ocitli v těžkých životních situacích a těm musíme pomoci a zajistit dostupné sociální služby. Třetí prioritou, nikoliv však poslední ve své důležitosti, je fungování města jako celku. Chceme, aby Praha měla kompetentní řízení, které bude pracovat pro Pražany a ku prospěchu rozvoje města,“ řekl Miloslav Ludvík, zvolený zastupitel hlavního města Prahy za ČSSD, priority pro vyjednávání.

ČSSD zároveň dnes ustanovila orgány klubu zastupitelů hlavního města. Předsedou klubu byl zvolen Karel Březina, místopředsedou Jan Slezák. Stejně tak byl ustanoven i vyjednávací tým ve složení Miloslav Ludvík, Karel Březina a Petr Dolínek.

Doplňme, že ANO v Praze získalo 22,08 procenta a 17 mandátů, TOP 09 o mandát méně, když ji volilo 20,07 procenta oprávněných voličů. Obě strany už dříve uvedly, že o vzájemnou spolupráci nestojí. Sociální demokracie skončila po ODS na čtvrtém místě s osmi mandáty, stejně jako trojkoalice.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…