Překvapivá schůzka: Šéf odborů Zavadil podpořil Miloše Zemana

11.12.2012 12:02

Jeden ze dvou favoritů prezidentské volby, bývalý premiér Miloš Zeman, se v úterý ve své kanceláři sešel s šéfem odborů Jaroslavem Zavadilem. Šéfodborář slíbil Zemanovi svůj hlas ve volbách, na oplátku byl ujištěn, že v případě zvolení Zeman bude s odboráři v kontaktu. Rovněž si několikrát rýpl do současné vlády.

Překvapivá schůzka: Šéf odborů Zavadil podpořil Miloše Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Miloš Zeman s předákem odborů Jaroslavem Zavadilem

Schůzka prezidentského kandidáta a bývalého předsedy ČSSD s předsedou Českomoravské konfederace odborových svazů se uskutečnila od jedenácti hodin v Zemanově volebním štábu v Loretánské ulici, uvádí z místa reportér ParlamentníchListů.cz.

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Zavadil nedávno před krajskými volbami porušil tradiční tabu předvolebního vměšování odborů, když jménem konfederace doporučil, aby voliči nevolili vládní strany.   

Nyní před novináři ujistil, že v rámci odborů nehodlá nikoho přemlouvat, ale sám prý dá v prvním kole prezidentské volby svůj hlas Miloši Zemanovi. Zeman, který stál vedle něj, následně ujistil, že se o Zavadilově stanovisku dozvěděl až dnes, když jej šéf odborů navštívil. Poté zavtipkoval, že Zavadila za zavřenými dveřmi své kanceláře nijak nepřemlouval. „Nikdy nepřemlouvám lidi, o kterých vím, že mají vlastní názor,“ polichotil prezidentský kandidát hlavě odborů.

Poté ujistil, že by jako prezident určitě byl v kontaktu s vedením odborům ačkoliv současná hlava státu není těmto stykům příliš nakloněna.

Následně byli oba tázáni na svůj pohled na současnou vládu. Miloš Zeman zavtipkoval, že on jako premiér musel měnit své kvalitní ministry proto, že byli unaveni, kdežto nyní ministři odcházejí pro neschopnost. Podobně se vyjádřil i o angažmá Karolíny Peake na Ministerstvu obrany.

Vystoupení před novináři Zeman ukončil  bonmotem, že stupnice nepřátelství je nepřítel - úhlavní nepřítel - koaliční partner.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

reklama

autor: jav, Hans Štembera

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…