Prezidentští kandidáti během Vánoc přeruší kampaň

21.12.2012 10:58

Prezidentští kandidáti se během Vánoc chystají přerušit svoji kampaň před lednovou přímou volbou. Vyplynulo to z vyjádření těch, kteří odpověděli v anketě ČTK. Míní, že lidé by si měli během svátků od politiky odpočinout. Osobnosti nominované do klání o prezidentské křeslo se chystají být hlavně doma se svými rodinami.

Prezidentští kandidáti během Vánoc přeruší kampaň
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

„Vánoční svátky budu trávit se svojí manželkou Radkou na naší chalupě v Harrachově, už se tam moc těším. Přijedou nás možná navštívit vnoučata, chystají se k nám přátelé. Doufám, že podmínky na lyžování budou dobré," uvedl místopředseda Senátu za ODS Přemysl Sobotka. Kampaň vést nehodlá. „Jako první jsem kdysi slíbil, že lidem pod vánoční stromeček nepolezu. To hodlám dodržet," dodal.

Politika pod stromeček nepatří

Nezávislá Táňa Fischerová bude svátky trávit se synem a s přáteli. „Jsou to svátky duchovní a rodinné a politika do nich nepatří. Kampaň v tu dobu přeruším, stejně nevedu klasickou kampaň," napsala v odpovědi ČTK Fischerová. U rodinného stolu se o Vánocích také sejde s nejbližšími předsedkyně strany Suverenita Jana Bobošíková. „Moc se na Štědrý den těším, konečně se sejdeme v klidu celá rodina," napsala. Dodala k tomu, že jinak je doma sama, protože jedna dcera studuje v Kanadě, druhá je s manželem pracovně v Německu.

Kandidát strany TOP 09 a její šéf Karel Schwarzenberg bude trávit vánoční svátky v rodinném kruhu a kampaň na tuto dobu přeruší. Rovněž jeho volební štáb zastaví ve svátečním období svou činnost. Bývalý premiér úřednické vlády Jan Fischer míní, že na Vánoce by si lidé měli od politiky odpočinout. „Proto já sám aktivní kampaň o svátcích dělat nebudu. Zůstane jen pár reklamních nosičů, jejichž odstranění by bylo komplikované," řekl. Vánoce stráví se ženou Danou a synem Honzou. „O svátcích se sejdeme i s našimi dalšími dětmi a jejich rodinami. Vzhledem k počtu našich dětí a vnoučat to bude velká akce," podotkl.

Nezávislý kandidát, hudební skladatel Vladimír Franz, je též přesvědčen, že politika pod stromeček nepatří. Kontaktní kampaň pro rok 2012 proto zakončí veřejnou diskusí v Praze dnes. Profil jeho iniciativy na sociální síti na jeho podporu se podle něj posléze odmlčí v neděli.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …