Pro filmaře pracovalo víc policistů, než kolik bylo obviněno

08.01.2012 6:40

V kauze policistů, kteří si přivydělávali prací pro film, figurovalo víc mužů zákona, než kolik jich bylo obviněno. Dnes o tom informoval server Týden.cz. Pět policistů už bylo propuštěno loni v srpnu, dalších 11 bylo zproštěno služby. Zbývající policisté, kterých mohlo být až několik desítek, se nedopustilo takového skutku, aby byl posuzován jako trestný čin.

Pro filmaře pracovalo víc policistů, než kolik bylo obviněno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrující policisté

Jeden z bývalých šéfů policejní inspekce Petr Ruml Týdnu řekl, že prověřovaných policistů bylo mnohem víc. "Šlo o několik desítek. Intenzita jednání většiny z nich nebyla taková, že by šlo o trestný čin," tvrdí Ruml.

Statisíce k platu navíc. Nezákonně

Policisté jsou obviněni ze zneužití pravomoci úřední osoby a z přijímání úplatků, za což jim v případě odsouzení hrozí až osm let vězení. Všichni jsou stíháni na svobodě. Vyšetřování nebylo podle státní zástupkyně dosud ukončeno. Trestní stíháni bylo zahájeno již na přelomu července a srpna minulého roku. "Inspekce policie předala Krajskému ředitelství policie hlavního města Prahy celkem 16 policistů ke kázeňskému vyřešení," řekl serveru policejní mluvčí Tomáš Hulan. Dodal, že nikdo z propuštěných nezastával vedoucí pozici.

Podle zjištění policejní inspekce se muži zákona v uniformách a se služebními zbraněmi účastnili natáčení filmařské společnosti, čímž si měli k svým platům nezákonně přijít až na statisíce korun ročně. Jejich výdělek za akci údajně činil minimálně dva tisíce korun. Ve svém volnu či v rámci pracovní neschopnosti dělali pro filmaře to, co bylo zrovna potřeba - odkláněli dopravu, uzavírali ulice, střežili hladký průběh natáčení, a dokonce i sami účinkovali v různých záběrech, napsal Týden.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…