Protřelý a otrkaný muž: Co by mohl Zeman říct na sjezdu ČSSD...

08.03.2013 12:20

Petr Dimun, v minulosti vedoucí sekce PR a marketingu ČSSD, poradce Jiřího Paroubka a bývalý mluvčí Ministerstva spravedlnosti, dnes marketingový a komunikační odborník, zveřejnil na webu Reflex.cz fiktivní projev nového prezidenta Miloše Zemana (SPOZ), který by podle něj mohl zaznít na nadcházejícím sjezdu sociální demokracie.

Protřelý a otrkaný muž: Co by mohl Zeman říct na sjezdu ČSSD...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman při inauguračním projevu

Projev by prý nový prezident mohl zahájit poděkováním. "Jmenovitě bych rád poděkoval těm, kteří moji kandidaturu podporovali od počátku a již před prvním kolem byli ochotni se k tomu přihlásit," a dodal by, že tělem i duší je sociální demokrat, míní Dimun.

Poté by podle komunikačního experta Zeman vyjádřil respekt i těm členům ČSSD, kteří mu svoji podporu a přízeň neprojevili. "Slibuji, že budu i jejich prezidentem a budu je respektovat. A to, i pokud si některého z nich dnes, a je to jen na vás, zvolíte do svého čela. Jen malí lidé totiž pořád rozdělují a jen velké osobnosti umí spojovat a vytvářet něco velkého. Něco, co nás překračuje a co nás přežívá. Jen velcí umí včas odejít, aby se mohli, volá-li je jejich národ, vrátit a začít opět sloužit celku, nikoliv sobě," zazněla by narážka na Jiřího Dienstbiera (ČSSD).

Pozor na vyžírky

Nový prezident by podle Dimuna zmínil svůj odchod ze sociální demokracie. Nechyběla by ani narážka na nevzdělanost novinářů, které ve fiktivním projevu označuje za "nejméně inteligentní tvory". Zeman by prý nezapomněl připomenout, že ve svém posledním vystoupení před ČSSD varoval před lidmi, které nazývá "vyžírky". "Bohužel asi ne dost důrazně, protože neúspěšně. Varoval jsem vás před lidmi, kteří žijí ze strany a ne pro stranu. Od té doby už máte třetího předsedu v řadě, několikrát jste si sáhli na dno preferencí a již druhé volby jste v opozici. Už tehdy, před osmi lety, jsem vám doporučoval, ať přijmete co nejvíce prvků přímé volby, a to jak dovnitř strany, tak i v politice obecně. Opět neúspěšně," řekl by prý prezident.

Zeman by podle Dimuna vyčetl ČSSD, že neuposlechla jeho další radu - nekoketovat s ODS. Až byl nakonec donucen sám odejít. Nyní je ovšem čestným předsedou strany, která jeho rady akceptovala.

Dále by prý shrnul, jakým prezidentem bude. "Nikdy nebudu prezidentem, který bude falešně vzbuzovat optimismus, tedy natírat zábradlí na potápějícím se Titaniku, ani nebudu zbytečně vylučovat pesimismus jak hlavonožec čerň a tvrdit v situaci, kdy země potřebuje světlo na konci tunelu, že země nevzkvétá," řekl by podle Dimuna.

Bude českým prezidentem

Pokud by Zeman přednesl Dimunův projev, řekl by také, že nebude aspirovat na světového myslitele, "který nám sem sice přiveze několikrát do roka Dalajlamu či světové státníky, ale který už si nedá podmínku, aby spolu s nimi přijeli i podnikatelé, kteří zde nabídnou lidem práci".

"Budu prostě a jednoduše český prezidentem v tom nejhorším i v tom nejlepším slova smyslu. To slibuji," řekl by prý Miloš Zeman. "Tato země má naději, má smysl. Má potenciál a má možnosti, jak toho všeho využít. Jen dosud neměla osobnosti, které by ji byly schopny na tuto cestu přivést," podotknul by prezident.

"Musela čekat stejně tak, jako vykolejený vlak musí čekat, až ho na koleje přesadí pořádně silný, několikatunový jeřáb. Stejně, jako tento jeřáb musel předtím někdo silný na jeho místo usadit. Jeden jeřáb už je díky přímé volbě, myšlence, kterou jsem jako první prosazoval, na Pražském hradě. A opět je jen na vás, stejně jako to bylo na vás před osmi lety, zda bude mít i stejně silného pomocníka v tomto úsilí i ve Strakově akademii," uzavřel by podle Petra Dimuna svůj projev před na sjezdu ČSSD nový prezident Miloš Zeman.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …