Putin: V Rusku je demokracie. Zdanění vkladů vnucené EU je absurdní

06.04.2013 21:30

Ruský prezident poskytl v předvečer své návštěvy v Německu rozhovor německé ARD. Rusko je podle něho demokratickou zemí, která si jinou cestu rozvoje nedokáže představit. Podrobil také kritice bankovní systém v západních zemích a odsoudil konfiskace vkladů v kyperských bankách. Informuje o tom server AC24.cz.

Putin: V Rusku je demokracie. Zdanění vkladů vnucené EU je absurdní
Foto: RussianMind
Popisek: Staronový ruský prezident Vladimir Putin

Jako důvod, proč Rusové dříve ukládali peníze do zahraničních bank, například na Kypru, uvádí nespolehlivost ruských bank, o které však od roku 2008, kdy se stabilizoval ruský finanční systém, nemůže být řeč. „Proto ani jedna finanční instituce v zemi nezbankrotovala,“ prohlásil Putin.

Na konta nevládních organizací přišla miliarda dolarů

Pro Rusko je Německo klíčovým obchodním partnerem a významným investorem. Na země EU připadá zhruba 50 procent ruské obchodní výměny. K setkání prezidenta Putina s kancléřkou Merkelovou dochází poprvé od zdanění vkladů v kyperských bankách. Toto opatření, vnucené Kypru Evropskou unií, pokládá za absurdní.

Prezident Putin se dotkl také kritizovaných zákonů, které regulují činnost nevládních organizací a které nedávno schválila Státní duma. Připomněl, že podobné platí i ve Spojených státech. Týkají se 654 organizací financovaných ze zahraničí. „Pouze čtyři měsíce poté, co jsme schválili tyto zákony, na účet těchto organizací bylo ze zahraničí převedeno 28 miliard 300 milionů rublů. Skoro miliarda dolarů! 855 milionů rublů prostřednictvím velvyslanectví. To jsou organizace, které se zabývají vnitropolitickou činností. Copak naše společnost nemá právo vědět, kdo i na co dostává peníze?“ ptá se Putin.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: lze

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…