Rakouský poslanec Stadler: Češi po válce spáchali genocidu, zabili čtvrt milionu lidi

24.05.2013 18:25

Český překlad a německý originál vystoupení rakouského europoslance Ewalda Stadlera, které přednesl před Evropským parlamentem při projednávání stanoviska k "české" výjimce z Lisabonské smlouvy, kterou si v roce 2009 vymohl prezident Václav Klaus.

Rakouský poslanec Stadler: Češi po válce spáchali genocidu, zabili čtvrt milionu lidi
Foto: YouTube.com
Popisek: Rakouský europoslanec Ewald Stadler

Paní předsedající! Hlasoval jsem pro tuto zprávu, protože představuje užitečný nástroj, jak odrážet permanentní pokusy Čechů přicházet se zvláštními pravidly. Čechům se, bohužel, podařilo vstoupit do Evropské unie se zločineckými Benešovými dekrety. Nyní se permanentně snaží vyhlašovat, že také další pravidla mezinárodního práva, ba i práv lidských, nelze na českém území aplikovat, čímž se chtějí vyhnout všemu, co se týká lidí vyhnaných z vlasti.

Musíme připomenout, že se tam v Česku po ukončení světové války jednalo skutečně o genocidu – s několika miliony odsunutých a čtvrt milionem zavražděných lidí. To nelze akceptovat! V Evropské unii dnes nemůže být národ, který se nehlásí ke své historické vině. Vyzýváme českou vládu a český parlament, aby konečně uznaly svou historickou zodpovědnost za vysídlence, a to prosím na pozadí skutečnosti, že tato národnostní skupina po 800 let přispívala k blahobytu dané země.

Text projevu nezařazeného rakouského poslance Ewalda Stadlera v originále:

Ewald Stadler (NI ). - Frau Präsidentin! Ich habe für diesen Bericht gestimmt, weil er ein brauchbares Instrument darstellt, die Versuche der Tschechen abzuwehren, sich permanent Sonderregeln herauszuholen. Die Tschechen haben es leider geschafft, mit den verbrecherischen Beneš-Dekreten in die Europäische Union zu kommen. Nun versuchen sie permanent, auch noch weitere Regeln des internationalen Völkerrechts, aber natürlich auch der Menschenrechte für das tschechische Gebiet für nicht anwendbar zu erklären, um alles abzuwenden, was die Heimatvertriebenen betrifft.

Wir müssen in Erinnerung rufen, dass das ein echter Völkermord war, der da nach dem Ende des Zweiten Weltkriegs in Tschechien stattgefunden hat – mit mehreren Millionen Vertriebenen und einer Viertelmillion ermordeten Menschen. Das kann nicht akzeptiert werden! In der Europäischen Union kann es heute keine Nation geben, die zu ihrer historischen Schuld nicht steht. Die tschechische Regierung und das tschechische Parlament sind aufgefordert, sich endlich zu ihrer historischen Verantwortung hinsichtlich der Heimatvertriebenen zu bekennen, und das bitte vor dem Hintergrund der Tatsache, dass diese Volksgruppe 800 Jahre lang zum Wohlstand dieses Landes beigetragen hat.

Zdroj: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+CRE+20130522+ITEM-008-03+DOC+XML+V0//CS&language=cs&query=INTERV&detail=3-221-000

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…