Rath Pecinovi: Střední Čechy by měly nabírat další policisty

30.10.2009 13:05

Stop náboru nováčků do řad policie ve středočeském kraji by mohl prohloubit krizový stav s nedostatkem policistů; řešením je podle Ratha přijímání nových sil.

Rath Pecinovi: Střední Čechy by měly nabírat další policisty

Ministr vnitra Martin Pecina chce, aby policie již v příštím roce nenabírala ve Středočeském kraji další policisty a mzdy určené pro nenaplněná pracovní místa využila k financování svého běžného provozu. Středočeský hejtman David Rath (ČSSD) s ním však nesouhlasí a žádá ho, aby středočeská policie mohla příslušníky policie dále přijímat.  

Podle mluvčí hejtmanství Berill Mascheková Rath Pecinu upozornil mimo jiné i v dopise, že jeho plánované kroky jsou nešťastné. "V našem kraji schází 383 policistů, což je po Praze největší nedostatek. Navíc v následujícím období očekáváme úbytek dalších 74 policistů," uvedl Rath, podle kterého je rozšíření řad policistů právě ve středních Čechách velmi důležité i proto, že závažná trestná činnost se z Prahy stále častěji přesunuje právě sem.

Ředitel krajské policie Václav Kučera již dříve uvedl, že středočeská policie kvůli ekonomické situaci zřejmě zruší některá tabulková místa, nebude však propouštět, protože ji dlouhodobě tráví podstav. Dělat úspory v personální oblasti u policie není to nejvhodnější, protože uspořit můžeme v investicích," řekl. Kučera, který propaguje možnost, že ve Středočeském kraji vznikne více tabulkových míst. "Střední Čechy jsou v současné době poddimenzovány," poznamenal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…