Rath tvrdí, že si žádnou částku nenechal slíbit, natož aby ji převzal

07.08.2013 16:18

Obžalovaný poslanec David Rath odmítl ve své výpovědi před Krajským soudem v Praze, že by si nechal slíbit, nebo že by dokonce převzal úplatek v kauze údajné korupce při zadávání veřejných zakázek. Ani ve spisu prý pro to nenašel jediný důkaz.

Rath tvrdí, že si žádnou částku nenechal slíbit, natož aby ji převzal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Obžalovaný David Rath

Bývalý středočeský hejtman David Rath při výpovědi u Krajského soudu v Praze, který se zabývá kauzou údajné korupce při zadávání veřejných zakázek, v závěru zdůraznil s odvoláním na třetí stranu spisu obžaloby, že většina investic ve Středočeském kraji byla naplánována dávno předtím, než on sám nebo Kateřina Pancová přišli na kraj. „Paní doktorka Pancová a pan doktor Kott v tomto politickém rozhodování nehráli prakticky žádnou roli,“ uvedl David Rath.

Obviněný poslanec také prohlásil, že k zadávací dokumntaci k rekonstrukci zámku Buštěhrad neměl přístup. Odkazoval se pak na stránky spisu, na které by se měl soudce podívat, a Robert Pacovský si také dělal poznámky. Rovněž odmítl, že dostal 16 milionů korun nebo si nechal slíbit 22 milionů, jak tvrdí obžaloba.

„Žádnou částku jsem si nenechal ani slíbit, ani jsem ji nepřevzal. Nenašel jsem ve spise pro to jeden jediný důkaz,“ konstatoval David Rath s tím, že kraj podle něj vyřizoval stovky zakázek a v hejtmanových silách prý nebylo o nich získávat informace dopředu. Popřel také, že by zakázku na rekonstrukci buštěhradského zámku předkládal radě Středočeského kraje. Učinila tak prý jeho náměstkyně Zuzana Moravčíková, která jej loni po jeho zatčení v čele kraje nahradila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…