Rathovo gymnázium se možná neotevře. Není o něj zájem

14.05.2011 13:23

Na "Rathovo" gymnázium se podle informací šéfa středočeské ODS Petra Bendla přihlásilo pouze sedm studentů. Škola se tak možná vůbec neotevře.

Rathovo gymnázium se možná neotevře. Není o něj zájem

Pokud nebude o nové gymnázium v Hostivici u Prahy zájem, vzdělávací ústav se neotevře. Připustil to  hejtman David Rath (ČSSD). Vznik školy v hejtmanově bydlišti kritizují zejména opoziční občanští demokraté. Podle nich není gymnázium potřeba.

Rath ale kontruje tím, že nabídka míst na gymnáziích převyšuje poptávku žáků a úroveň gymnaziálního vzdělání klesá. Podle kraje se má otevřením školy vyřešit nedostatečná nabídka středoškolského vzdělávání v okrese Praha-západ. Výuka je plánována od letošního 1. září.

K Rathovi chce prý jen sedm studentů


"Zájem studovat na hostivickém gymnáziu opravdu není největší, podle mých informací se přihlásilo sedm potenciálních studentů," připustil předseda středočeské ODS Petr Bendl. Podle něj to dokládá nesmyslnost celého rozhodnutí. Hejtman byl v minulosti z opozičních lavic kritizován i kvůli šedesátimilionové dotaci na výstavbu umělecké školy v Hostivici a kvůli výstavbě fontány ve městě.

Bendl má, co já ne?


Rathovi ale Bendlovy informace připadají podezřelé. "Je zajímavé, že pan Bendl má údaje, kterými já nedisponuji. Já nevím, kolik se tam přihlásilo dětí, nevím, kolik tam nakonec bude žáků, vím, že z předběžného zkoumání zájmu to bylo kolem 40 dětí," reagoval Rath na jeho tvrzení. Doporučuje tak prý vyčkat na definitivní výsledky přijímacího řízení.

Více čtěte:

Rathova Hostivice vzkévá. Bude mít i kašnu

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …