Rudá záře nad Ústím. Komunisté předběhli úplně všechny

26.09.2012 12:22

Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) má podle předvolebního průzkumu, který pro Českou televizi zpracovaly agentury STEM/MARK a SC&C, reálnou šanci na zvolení do zastupitelstva Ústeckého kraje. V průzkumu získala tři týdny před krajskými volbami čtyři procenta hlasů. V kraji zmítaném sociálními problémy by zvítězili komunisté s 22 procenty hlasů.

Rudá záře nad Ústím. Komunisté předběhli úplně všechny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Moravec ve svém diskuzním pořadu

Druhá ČSSD by získala 20,5 procenta, třetí ODS 14,5 procenta a čtvrtí Severočeši.cz 11,5 procenta. Hranici pěti procent by překonala i TOP 09 (5,4 pct.). Pokud by se v té době konaly krajské volby, kromě komunistů by si všechny strany zastoupené v současném krajském zastupitelstvu pohoršily. Vládnoucí ČSSD by přišla o přibližně o 10 procentních bodů a její koaliční partner ODS asi o šest bodů.

Více než dvě procenta hlasů by podle průzkumu získaly také Národní socialisté - levice 21. století (3 pct.), PROkraj!, Občané městu, město občanům, Nespokojení občané!, Strana práv občanů zemanovci a Strana svobodných občanů (shodně 2,5 pct.). Dvě procenta hlasů průzkum přiřkl České pirátské straně a Straně soukromníků ČR. Statistická chyba se podle autorů průzkumu pohybuje mezi 1,2 a 3,4 procenta.

Dnes zveřejněné výsledky průzkumu agentur STEM/MARK a SC&C se výrazně liší od výsledků agentury ppm factum pro Český rozhlas, která sbírala data počátkem září. Podle nich by v kraji vyhrála ČSSD s 21,5 procenty hlasů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…