Rudý Grebeníček ukázal na papežský spis: Nedodržuje se to

16.02.2012 10:34

Komunista Miroslav Grebeníček varuje před tunelováním ze strany ODS i ČSSD, ale také „majetkuchtivými církevními preláty“. Vláda svými kroky prý akorát trestá občany a připravuje stát o peníze. V názoru na kapitalismus se prý shoduje s papežem.

Rudý Grebeníček ukázal na papežský spis: Nedodržuje se to
Foto: kscm.cz
Popisek: Miroslav Grebeníček, poslanec KSČM

"V papežské encyklice Centessimus annus nacházíme myšlenku, že pád takzvaných komunistických režimů nesmí znamenat triumf kapitalismu, ale další úsilí o princip solidarity, v němž jde o to být, a ne jen mít," začíná svůj komentář v Haló novinách Miroslav Grebeníček.

„Na dnes mediálně 'nově objevených' aférách kolem privatizace OKD nebo Mostecké uhelné, nákupu pandurů, případně Vondrova Promopro-ozvučení evropského předsednictví se ukazuje, jak byly, a jsou – nejen za vlád ODS, ale také i za vlád vedených ČSSD – paralyzována ministerstva, justice a policie,“ pokračuje.

Poslanec KSČM se pouští do kritiky téměř každého. „Když na toky českých špinavých peněz a na korupční podezření jen kolem Mostecké uhelné, Škody Plzeň, Opencard, pandurů, gripenů a kauzy Promopro upozorní třeba Švýcaři nebo Rakušané, vidíme případ od případu hrané překvapení na tvářích pánů Kalouska, Vondry, Nečase, Schwarzenberga i Johna,“ uvádí Grebeníček.

Vládní koalice však prý nenabízí žádné řešení. Zkompromitovaní lidé neodchází z politiky a pachatelé nejsou dopadení ani potrestaní, jejich majetky nejsou zabaveny a nevymáhá se náhrada škod.

„Koalice ODS, TOP 09 a VV navrhuje potrestat občany, zdražit jim základní životní potřeby, zavést školné, zkrátit a privatizovat důchody, zpoplatnit zdravotní péči a zatížit je stomiliardovým darem církvím,“ neuznává, že by vyrovnání s církvemi bylo právoplatné navrácení jejich majetku.

„Tvrdím proto, že je víc než dost důvodů k tomu, aby se občané nenechali holit a aby začali klást odpor nejenom prokorupčním stranám, podivným kmotrů a arogantním papalášům, ale i majetkuchtivým církevním prelátům, kteří rovněž zcela bezostyšně tunelují český stát,“ uzavírá svoji rozsáhlou kritiku Grebeníček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…