Schwarzenberg se vzdaluje mravnímu ideálu. Fischerová ho nepodpoří

18.01.2013 18:25

Kandidátka na prezidentku Táňa Fischerová vyvrací, že by v druhém kole podpořila ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (TOP 09). Připomíná, že se po volbách rozhodla vůbec nejít k druhému kolu. Její prohlášení je dostupné na ParlamentníchListech.cz v rubrice Názory a petice.

Schwarzenberg se vzdaluje mravnímu ideálu. Fischerová ho nepodpoří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Táňa Fischerová

Podle Fischerové média záměrně manipulují se skutečností, když se objevují zprávy, že podporuje Karla Schwarzenberga. Prý je to částečný návrat do minulosti, kdy se vědělo, že média nemluví pravdu.

Jedině morální osobnost může spojovat lidi

Připomněla tedy důvody, proč se rozhodla nepodpořit ani jednoho z kandidátů. Na Pražském hradě by prý měla být osobnost, která celý život dbá na soulad slov a činů. Fischerová také tvrdí, že nelze dělat kompromis s mravností.

„Jedině morální osobnost může spojovat lidi a zjednat úřadu prezidenta skutečnou autoritu. Kdo v minulosti selhával, bude selhávat i v dalších zásadních otázkách,“ míní Fischerová.

Zeman je zodpovědný za opoziční smlouvu a vždy rozděloval lidi

Miloš Zeman v minulosti pomocí opoziční smlouvy zrušil kontrolu moci opozicí a spolu s Václavem Klausem umožnil nástup kariéristům všeho druhu do všech míst. Vždy prý rozděloval lidi a nikdy nedošel k vlastní sebereflexi.

Schwarzenberg se neustále vzdaluje mravnímu ideálu. Přivedl TOP 09 s Kalouskem a Drábkem

Karel Schwarzenberg se zase v průběhu své politické kariéry stále víc vzdaluje mravnímu ideálu. Je zodpovědný za vznik neoliberální antisociální strany, která má ve svém středu ministra financí Miroslava Kalouska, někdejšího ministra práce Jaromíra Drábka a ministra zdravotnictví Leoše Hegera. Ti všichni se podle Fischerové podílejí na pádu solidarity a soudržnosti v České republice.

Vyčítá Schwarzenbergovi hlasování pro vládní zákony i to, že opovrhuje demonstranty, kteří nesouhlasí s vládní politikou. Další výtka směruje na jeho selhání v případě finančních nesrovnalostí na ministerstvu zahraničí, na něž upozornil jeden ze zaměstnanců.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …