Šéf Senátu soptí: Véčka? Mafiánský projekt ODS. Hůř bylo za Rakouska

07.06.2011 17:51

Předseda horní komory parlamentu senátor Milan Štěch na tiskové konferenci, kterou pořádal senátorský klub ČSSD, přednesl velmi ostrou kritiku současné vládní koalice, zaměřil se i na Věci veřejné. Ty označil nejprve za mafiánský projekt ODS, po té je nazval kvůli tomu, že pustily křeslo ministra vnitra, za politické mrtvoly. "Naposledy se naše země nacházela v tomto stavu nespokojenosti v roce 1918," zdůraznil mimo jiné.

Šéf Senátu soptí: Véčka? Mafiánský projekt ODS. Hůř bylo za Rakouska

"To, jak to ve vládě vypadá nyní, je věrným obrazem toho, jak vláda vznikla," říká mimo jiné předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD). Připomněl, že to, že má v tuto chvíli současná vláda proti sobě 90 procent veřejnosti, dokázala naposledy v naší zemi vláda v roce 1918.

Podrobněji:
Odpor proti Nečasově vládě. Devadesát procent lidí ji nechce
Důvěra v Nečase i vládu stále klesá, ukázal průzkum STEM 
Lidé jsou rok po volbách rozčarovaní a trpí deziluzí
Lidé vládě nevěří. To máte za ty kamarádíčky, říká profesorka

Vládě vyčetl hlavně to, že dochází ke ztrátě růstu české ekonomiky. "Dědictví po této vládě bude velmi žalostné a bude stát hodně protředků vše vrátit opět do slušných kolejí," pokračoval dál ve své kritice senátor Milan Štěch.

Psali jsme:
John v kuloárech: Nečasi, bude opravdu konec. Ustup
Sledujeme téma: Vládní krize 

Špína a hroší kůže politiků nemá prý obdoby

"Tolik špíny a udávání, jako to předvádí současní vládní představitelé, nemá u nás obdoby.  Slušnost je naprosto pošlapána a stále častěji překvapuje pragmatismus současných politických představitelů a jejich hroší kůže," vyjmenoval Štěch ParlamentnímListům.cz další body toho, proč je nespokojený se současným stavem v zemi.

Vzpomeňte na biblické: Podle skutků poznáte je...

Vyjádřil se i na adresu Věcí veřejných, jednoho z článků vládní koalice. A rozhodně je nešetřil. V začátku jejich charakteristiky připomněl citát z bible. "I u nich bychom si měli připomínat, že podle skutků, poznáte je. Jenomže jak je vidět, oni neustále obracejí, mění názory, postoje - stále nakonec něčemu ustupují. Jisté je tak to, že jsou ve vládě jen z pragmatických důvodů, " řekl senátor.

Čtěte také:

A tím kritika nekončila. Naopak - senátor Štěch ještě o kousek poodhalil politické zákulisí alespoň z jeho pohledu.

"Všichni jsme přece věděli, že Věci veřejné vznikly jako mafiánský projekt pražské ODS, která si tím připravovala půdu pro případ, že by neuspěla ve volbách. Nechápu proto, že se to objevilo v médiích až s takovým zpožděním - jakoby řízeně...," řekl Štěch a podotkl, že podle něj zřejmě začalo být počínání předsedy strany Radka Johna v pozici ministra vnitra nebezpečné jak ODS, tak i TOP 09.

Přijdou velké ryby

John totiž tvrdí, že na ministerstvu vnitra dobře zasel a přijde odhalení velkých korupčních případů. „Já mám zákaz na ministerstvo vnitra, kde jsme ale dobře zaseli. Pravda, sklizeň si přivlastní někdo jiný, ale chci vás upozornit, že skutečně přijdou velké ryby, právě proto, že bylo dobře zaseto. Nezávislý policejní prezident, nové vedení policie, zrušení toho šíleného přípisu pana Martinů, že všechny korupční kauzy na území celé republiky se mají hlásit na ústředí, které rozhodne, co s nimi... To všechno je pryč a teď je to na statečných policistech," prohlásil John prý ve sněmovních kuloárech.

A tak jeho role mohla skutečně někomu ze Štěchem jmenovaných stran překážet. "A také to asi hlavně vadilo lidem, kteří jsou s těmito stranami provázané a do teď na tom profitovali," uvedl dále Milan Štěch. "Tím, že se Věci veřejné pustily post ministra vnitra, se z nich staly naprosto politické mrtvoly," uzavřel senátor Štěch.

Čtěte také:
John promluvil: Vím, kdo mě chce zničit. Mám důkazy a čekám
Konsternovaní odborníci: Věci veřejné? Mrtvá strana. Amatéři
Bárta útočí. Kočí vše natočí a obskočí. V režii Topolánka a Dalíka 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…