Šlégr hájí kolegyni z Nagana: Kateřina sportu rozumí

26.07.2010 21:31

Dluhy za šampionát v Liberci nemají být podle poslance Jiřího Šlégra důvodem k propuštění Kateřiny Neumannové z ministerstva obrany. Ta zde radí ohledně sportu.

Šlégr hájí kolegyni z Nagana: Kateřina sportu rozumí

Nová administrativa na ministerstvu obrany zvažuje, že si nenechá ohledně armádního sportu nadále radit od Kateřiny Neumannové. Její kolega ze zlaté olympijské výpravy z Nagana Jiří Šlégr se ale české rekordmanky v běhu na lyžích zastal.

„Nevidím důvod, proč by nemohla být poradkyní," řekl serveru ParlamentníListy.cz Šlégr, držitel zlatého hokejového hattricku, který nyní zasedá ve sněmovně v dresu ČSSD a zároveň dělá straně mluvčí pro oblast sportu.

Podle serveru Týden.cz ministerstvo, kterému nyní šéfuje Alexandr Vondra z ODS, zvažuje zrušení místa poradkyně kvůli loňské blamáži Neumannové při světovém lyžařském šampionátu v Liberci. Neumannová se tehdy stala jeho tváří a prezidentkou organizačního výboru. Závody skončily ostudně - osmdesátimilionovými dluhy a žalobami.

Šlégr si ovšem myslí, že Neumannová je „v tom" nevinně. A liberecké mistrovství by podle něj nemělo být důvodem, proč místo poradkyně náměstka rušit.

Šlégr: Nebyla to její chyba

„Nebyla to její osobní chyba. Ani žaloby nebyly konkretizovány na ni. Tam byl problém už od počátku, že nevznikla skupina odborníků, kteří by posoudili, co se vyplatí a co ne. Určitě bych neukazoval pouze na ni. Pokud vím, byla do toho spíše vtažena," myslí si Šlégr.

„Pokud jde o rozhodnutí ministra rušit nějaké tabulkové místo, to je samozřejmě jeho rozhodnutí, ke kterému má právo. Kateřina ale sportu rozumí," dodal mluvčí sociálních demokratů.

Týden.cz uvádí, že Neumannovou si jako poradkyni pro armádní sport vybral někdejší dlouholetý náměstek Jaroslav Kopřiva. Jeho místo ale po sněmovních volbách obsadil Michael Hrbata.

Neumannová zatím o ničem neví

"Není jasné, zda toto tabulkové místo zůstane. Zatím jsme ho převedli do mojí působnosti. S paní Neumannovou se mám sejít, až se vrátí z dovolené, a celou věc budeme řešit," řekl serveru nový náměstek.

Sama Neumannová si podle Lidových novin odchod nepřipouští. "Po nástupu nového pana ministra jsem se s ním sešla a bavili jsme se zatím obecně o sportu. Žádné náznaky, že by mě chtěli propustit, nemám," citují Lidovky.cz šestinásobnou olympijskou vítězku.


Čtěte také:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Černý

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…