Slonková sestavuje žebříček přisluhovačů Kremlu

20.04.2015 16:26

Server neovlivni.cz, který vede bývalá šéfredaktorka MF Dnes Sabina Slonková, sestavuje žebříček údajných přisluhovačů ruského prezidenta Vladimira Putina v Česku. Mezi prvních pět „Putinových sluhů“ Slonková zařadila prezidenta Miloše Zemana i spolumajitele ParlamentníchListů.cz Michala Voráčka.

Slonková sestavuje žebříček přisluhovačů Kremlu
Foto: repro youtube.com / tan
Popisek: Sabina Slonková

„Žebříček Čechů, kteří slouží Putinovi.“ Sabina Slonková ve svém článku uvádí první pětici mužů, jež podle ní v Česku reprezentují Putinovy přisluhovače, a slibuje další pokračování. Ve zmíněné první pětici jsou zařazeni ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, europoslanec Miloslav Ransdorf, Jiří Vyvadil, prezident Miloš Zeman a spolumajitel ParlamentníchListů.cz Michal Voráček.

„Jejich názory a postoje nereprezentují oficiální českou zahraniční politiku. Odmítají protiruské sankce, obdivují Putina nebo kritizují Západ za tvrdý postup proti Kremlu. Jejich hlasy slouží ruské propagandě. Deník Neovlivní.cz sestavil seznam deseti nejvlivnějších českých postav, které ‚slouží‘ Moskvě,“ uvádí Slonková na svém webu.

Mezi takzvané "užitečné idioty" zařadil server i spolumajitele ParlamentníchListů.cz. V textu se tvrdí, že „mediální hráč Michal Voráček je přitom mužem, který umožňuje šířit názory Kremlu v České republice jako málokdo jiný“.

„Větší hloupost jsem v životě neslyšel. Jsem jen zvědav, co tito tzv. investigativní a dobře placení novináři vyprodukují do budoucna,“ uvedl k tomu ParlamentnímListům.cz Voráček.

Tvrzení týmu investigativních novinářů Sabiny Slonkové přitom nejsou opřena o argumenty a dokonce se v článku lživě uvádí, že pro ParlamentníListy.cz pracuje „antisemitský novinář Adam B. Bartoš“. To ale není pravda. Bartoš pro ParlamentníListy.cz nikdy nepracoval.

„ParlamentníListy.cz si od samého počátku zakládají na tom, že dávají prostor k vyjádření všech názorů, které neporušují platnou českou legislativu. Nehodláme posuzovat, jaký názor je správný a špatný. Takové hodnocení je na čtenářích, nikoli na nás. ParlamentníListy.cz o domácí i zahraniční politice referují vyváženě,“ uvedl Jan Holoubek, ředitel společnosti OUR MEDIA, která vydává ParlamentníListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…