Sobotka (ODS): Studenti, nevzdávejte se

18.12.2012 9:11

Otevřený dopis protestujícím studentům

Sobotka (ODS): Studenti, nevzdávejte se
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Přemysl Sobotka

Vážení studenti, milí přátelé na jihu Čech,

symbolem dnešní doby je bohužel ke škodě nás všech velká občanská pasivita mnoha lidí, sílící nedůvěra k demokracii a nízká volební účast, která v posledních krajských volbách přivedla zcela absurdně komunisty do vedení řady našich krajských úřadů. Nadávání u piva na všechny a na všechno není řešením. Proto si nesmírně vážím mladé generace na jihu Čech, že zvedla svůj hlas nesouhlasu s touto situací.

Urputná mocichtivost spolu s rafinovanou demagogií patří k základním vlastnostem komunistů, ale za vrcholnou nestydatost lze dnes považovat jejich snahu proniknout do vedení školství v našich krajích prostřednictvím lidí, kteří si zachovali své stalinské myšlení a nestydí se za minulost své strany, která za 41 let vlády v naší zemi zcela zdevastovala naše školství a po desítky let lámala páteř statisícům mladých lidí a ničila jejich existence, kdy jim bránila ve studiu, výběru zaměstnání i nezbytném získávání zkušeností v zahraničí.

Nevzdávejte se, nenechte se odradit prvními neúspěchy, nenechte se zastrašit a neposlouchejte demagogy, kteří vám budou tvrdit, že jste nezralí a nezkušení. Oni by si zasloužili pětku z dějepisu na vysvědčení. Kdybyste mohli projít prostorem a časem a nahlédli do zrůdné atmosféry Gottwaldových 50. let i zatuchlosti Husákových 70. let, byli byste bezesporu ještě radikálnější ve svých požadavcích a činech.

Nenechte si vnutit myšlenku, že všichni politici jsou stejně špatní a patří do jednoho pytle. Tato myšlenka předchází nástupu všech pádů demokracie a nástupu režimů, které dusí především mladé lidi. Naučte se rozlišovat a buďte na politiky nároční. To je cesta k nápravě společnosti. Svoboda a sebeúcta jsou dary, které si nenechte za žádnou cenu vzít. Vím, o čem mluvím. Moji rodiče byli komunisty zbaveni svobody v nejlepších letech a já ji potom získal zpět po mnoha letech až ve zralém věku.

Vážím si vaší odvahy, názorů i aktivity. Máte můj obdiv a posilujete mou víru v tom, že to s naší zemí stále ještě není tak špatné, když v řadách její mladé generace jsou lidé jako vy.

Přemysl Sobotka
místopředseda Senátu Parlamentu České republiky

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Přemysl Sobotka - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…