Sofie Chrtková: "Konečně začíná boj s korupcí"?

20.07.2012 17:20

Tato slova čteme v médiích a slyšíme od politiků, dokonce o tom začínají být přesvědčeni i někteří občané a o to jde, přesvědčit občany. Je to hluboký omyl a další vládní mystifikace. Stíhají se pouze nepohodlní, přebyteční nebo ti, které lze snadno odepsat, resp.obětovat.

Sofie Chrtková: "Konečně začíná boj s korupcí"?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze

Skutečně velké ryby, korupci a klientelizmus podporující  - bez toho ani žít nemohou, se stíhat nebudou, stejně  jako ti  politicky odpovědní, kteří mají na svědomí rozkradení státu v miliardách, devastaci občanů a státu a budou v tom nadále pokračovat. Zvýšení platů  ústavních činitelů? Nedá se to také považovat za  jistou formu  „vládního úplatku“, protože  si vláda musí zajistit své další pokračování přes poslance, ale také justici? Nebo jsou na tom naši poslanci tak sociálně špatně, že jim musí přidat samotný ministr práce a sociálních věcí? Za vysoce asociálně-zločinné nastavení sociální a zdravotní politiky se berou na těchto resortech milionové odměny, ačkoli musí stát šíleně šetřit – nikoli však u těch, kteří napomáhají, resp. „dřou jako koně“ na zákonech proti lidem a státu, které vymýšlí tato vláda a její poslanci to schvalují.

Přímo zločinné je zacházení s důchodci a postiženými, rodinami s dětmi, zejména samoživitelkami, reformy zdravotnictví, zdražování  apod. Je zločin nechat důchodce, postižené a rodiny s dětmi  bez dostatečných prostředků na základní  životní potřeby a de facto jim zamezit lékařskou péči, protože na ni, ani léky, již převážná většina důchodců a postižených nemá. Rodiny s dětmi a samoživitelky mají díky této vládě zase jiné problémy, které jdou de facto proti samotným dětem. Důchodce buď zemře vyhladověním nebo nedostatečnou lékařskou péčí, tedy i tím, že nemají na potřebné léky, domov důchodců a potřebnou péči. Takováto „šetřící“ politika již hraničí s řízenou genocidou – přeci „ každý si má poradit sám“, že? Lidé by si poradili, kdyby to bylo ovšem reálně možné  a nebyli jim připraveny naopak takové podmínky-deformy, které tuto starost „sám o sebe“, přímo znemožňují, tj.zdražováním, čím dál více reálně se snižujícími důchody a platy, zvyšující se  nezaměstnanost apod., často končící exekutorem, kterým dala tato vláda dostatečná privilegia, aby bylo mnoho občanů zaručeně doživotně zničeno a  exekutoři si přišli na slušnou provizi. Tito nejslabší občané se totiž nestačili za 20 let zařídit tak, aby si pomohli sami a za posledních  šest let a zejména za působení této vlády – je jim to přímo  a záměrně znemožňováno na každém kroku.. Týká se to i nezaměstnaných, které vláda záměrně  raději kriminalizuje, než aby  pro ně vytvářela nová pracovní místa a platy byly takové, že sociální pomoc by nepotřebovali, či pouze minimálně.

Jak připravila a uvádí do chodu tato vláda různé „reformy“? Jde vůbec o reformy a šetření nebo již  o „deformy“ hraničící se zločinnými praktikami? Kampaň proti důchodcům a postiženým, dokonce i nezaměstnaným, kteří  „žijí na úkor pracujících a státu“, byla dostatečně dobře mediálně připravena.  Jak  fakticky ušetřit na důchodcích, postižených a nezaměstnaných? Zkrátka, odstřihneme je od příjmů a nastavíme takové „reformní“ zákony a zdražování a exekuce, kdy je jisté, že se minimálně třetina důchodců  a vážně či chronicky nemocných, nedožije najisto roku 2014. Nejen, že se ušetří, ale sníží se řady „nežádoucích“ občanů. Důchodci nebudou přibývat tak rychle, naopak. Nastavíme pozdější odchody do důchodu, ale zároveň nastavíme trend, kdy lidé kolem 50 let jsou nezaměstnatelní. Ty naženeme na nucené práce a budou na tom podobně jako důchodci a ještě firmám budou dělat  zadarmo, „aby nepřišli o pracovní návyky“!.  Ubude důchodců, ubude postižených, ubude nezaměstnaných, ve státní kase zůstane více na korupci, platy a odměny vyvolených.

 Zdravotní pojišťovny, farmaceutické firmy, soukromé nemocnice apod., na tomto systému budou zdárně profitovat. Ale za jakou cenu? Za cenu života? To stojí pak opravdu za to, aby poslancům, kteří reformy pomáhají schvalovat, bylo za loajálnost přidáno na platech a možná právě z peněz, které měly jít na zvyšování důchodů, lékařskou péči, apod. Justice bude náležitě slepá a slepější, (také dostane přidáno) a pokud ne, něco se vymyslí, aby padaly nepřizpůsobivé hlavy.

Tyto zločiny jsou uvedeny do praxe lidmi bez jakékoli osobní odpovědnosti za své činy, mají imunity a záleží na PS, zda je za zločiny vydá, či nevydá – i to stojí za „úplatek“, formou zvýšení platů ústavních činitelů, ne? V těchto zločinech jim namočíme řádně „čumáky“, schovejme se za jejich uplacené hlasy, protože peníze jsou nad poslanecký slib, morálku a svědomí,  můžeme si dovolit překroutit Ústavu nebo rozhodnutí  ÚS, můžeme si dovolit úplně všechno. Aby na tyto zločiny nebyl čas ani prostor, zahltíme občanstvo hádkami mezi politiky, nově intrikami ministra financí s policejním prezidentem. Vždyť těch kauz, zejména za dobu postupného nastolování reforem této vlády, bylo opravdu hodně a výsledek boje proti korupci je zoufalý. Největšího opozičního kritika  D.R. s velkou mediální pompou odklidili ze scény, čímž zcela záměrně oslabili opozici. Dělá opozice opravdu vše, co může, proti těmto zločinům na lidech a státu? Byť pravdivé projevy opozičních poslanců, které sice občany potěší, avšak nic  na situaci nemění – dá se brát i jako předvolební klání v přímém přenosu, byť je možná užitečné. Nechat lidi hladovět, bez pomoci, bez dostatečně přístupné lékařské péče, politickým zločinem je.

Nejsme ve válce, aby kroky vlády byly jakkoli opodstatněné a to zvláště, když se jedná o sprosté okrádání a lichvy v prospěch jen určité, malé skupiny nejbohatších, kteří stejně přišli k majetkům neprůhledným způsobem, či dokonce se jedná o prospěch nadnárodních firem a bank, kdy jsou okrádáni naši občané a náš stát. Vláda vyhlásila válku občanům.  Za schvalování těchto proti -občanským a proti-státním zákonům, je nutné též poslancům přidat. Na obzoru je další zlodějská „velká rána“ v podobě neprůhledných církevních restitucí. I za to je třeba „úplatek“  či prémie formou zvýšení poslaneckých platů.

Korupce a klientelizmus  rozkládají stát v samé podstatě.  Lidský  i občanský život a jeho kvalita by však  měly být  politickou prioritou, stejně tak zachování suverénního, soběstačného a prosperujícího státu. Vládu a její pohůnky však občané ani budoucnost  státu nezajímají a chovají se naopak se stejným fortelem, úmysly a činy, jako staří, zločinní a loupeživí lapkové, které si, mimo jiné,  dokonce najímala římskokatolická církev či někteří vládci. A ti naši u moci, okrádají, rozprodávají a devastují vlastní stát a vlastní občany, stačí na to sami.  Není to dávno, co médii prošlo, že Vatikán, mimo pedofilních skandálů, má co do činění s praním špinavých peněz, prostitucí, zbraněmi apod. Za římskokatolickou církví  se táhnou  i zločiny proti lidskosti. Proč by tedy tato vláda, podporující a chránící tyto a podobné praktiky, nevyhověla a nedala „darem“ Vatikánu velké   české území a nemovitosti a ještě mnoho miliard do dalších 30 let? S Vatikánem se bude jistě dobře kupčit a vekslovat.

Je zločin, nechat postupně umírat nejslabší členy společnosti, důchodce, bezdomovce, postižené, nechat živořit rodiny s dětmi a dávat miliardový majetek a miliardy odstupného, zejména římskokatolické církvi. Různé kauzy a skandály  jsou jen zástěrkou, aby nebyl čas ani prostor se těmito zločinnými praktikami zabývat, ale také, aby na ně nebylo tolik vidět. Ano, zákony se musí dodržovat, zejména zákony, připravené lumpy, kmotry a kmotříčky. Naše vláda je po stránce rozlišení, co je a není  již zločinem, naprosto nechápavá. Pokud má takto špatnou morální rozlišovací schopnost, nemá ve vedení státu co dělat. A skutečný boj s korupcí – jen další výsměch, další mystifikace, nic více. Velké ryby si plavou bezstarostně dál.

Zlikvidovat stát i jeho občany se může i tkzv. „zákonnou“ cestou – namažme  občanům „prkno“, pojedou pak sami. A za to vše si jistě schválí politici  dostatečné navýšení platů. Mnoho z nás žilo v době reálného socializmu, nemělo rádo komunisty. Pak přišel „samet“ a byla naslibována svoboda, prosperita apod. Jsme na tom daleko hůř, než za bývalého režimu, nesvobodní jsme daleko více a sociální výhody a jistoty, berou šmahem za své, jen z důvodu, aby se hrstka lumpů měla lépe. Byli jsme celkově bohatší, svobodnější, nezadlužení,  byla práce – tedy i peníze. A peníze jsou , pokud nejsme toulavými mnichy nebo poustevníky v horách, měřítkem svobody, zejména v kapitalisticko-totalitně-oligarchické společnosti. Nežijeme v demokracii, neboť vůle občanů není respektována a vláda jde proti občanům a státu. Nejdříve jsme se „demokracii učili“, ale pak je nejlépe na ni rychle zapomenout a raději se řídit starými totalitními praktikami v novém  „kapitalistickém kabátě“.

Sofie Chrtková

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…