Spiknutí v ODS: Co vše Kočí potvrdila a pak popřela

14.04.2011 12:34

Týden.cz ve čtvrtek zveřejnil kompletní nahrávku, v níž Kristýna Kočí hovoří o připravované likvidaci Věcí veřejných a spolupráci s předsedou poslaneckého klubu ODS Petrem Tluchořem, které naprosto do puntíku potvrzují věci, o nichž již ParlamentníListy.cz psaly v sobotu a v pondělí.

Spiknutí v ODS: Co vše Kočí potvrdila a pak popřela

„Udělá se nová čistá správná ODS. ...Jestli to prostě nezvládne, tak oni ho odstřelej. Vezme to někdo jinej, já nevím kdo," hovoří Kočí o Nečasovi. ParlamentníListy.cz již v sobotu informovaly o to, že se jedná mimo jiné o vnitrostranickou hru Petra Tluchoře, který si chce podřídit Petra Nečase a posílit svůj vliv ve vedení ODS. Mělo by to případně vést k tomu, aby letošní kongres ODS byl volební. Podle informací ParlamentníchListů.cz od člena grémia ODS, hovoří Tluchoř o volebním kongresu již minimálně několik měsíců.

SLEDUJEME témata nahrávka Kočí a vládní krize

Ještě, že je Kočí taková...

„No a je to venku. Ještě, že je ta Kočí taková kráva. To jsem zvědav, jak se to teď bude Tluchoř snažit zalhávat. A jestli se Petr Nečas rozhodne jít ke dnu s ním, nebo ho na poslední chvíli pustí. Jestli ne, tak je sebevrah a ODS to zničí," řekl ParlamentnímListům.cz vysoce postavený člen ODS loajální Petru Nečasovi. Podle informací redakce byl Nečas před Tluchořem varován od několika vysoce postavených členů ODS. Nechtěl jim ale věřit.

Výtah z nahrávky ZDE

Dále zde Kočí mluví o tom, že Petr Tluchoř má v ODS obrovskou sílu a má silný vliv na regiony. Volební kongres totiž vyhovuje i těm regionům ODS, které teď nemají zastoupení v nejužším vedení strany. Na to Tluchoř může hrát.

Více zde: V ODS se na Nečase chystá "atentát"

Předčasné volby

Kočí v nahrávce mluví otevřeně o možnosti předčasných voleb. Jak ParlamentníListy.cz již informovaly, na sobotní výkonné radě se o možnosti předčasných voleb hovořilo. "Zatím úvod. Nečas řekl jména John a Dobeš ven a že hrozí předčasné volby, ale že nám to vůbec nevadí," zněla SMS od člena Výkonné rady ODS, kterou redakce v sobotu obdržela.

Stejně tak na úterním poslaneckém klubu ODS skupina s poslanci Petrem Tluchořem, Markem Šnajdrem a Pavlem Drobilem měla říkat, že ODS v zásadě předčasné volby nevadí.

více zde: Víme, komu v ODS nevadí předčasné volby

„Oni furt počítají s tím, že se chtějí udržet u koryt, ale paradoxně, u koryta jedinej, kdo se chce udržet, je Petr Nečas, kterej tímhle přichází o tu podporu. Tohleto ho donutit udělat - ten včerejší radikální krok - ho donutil udělat Petr a regiony. Ty mu řekly - jestli to neuděláš, my to necháme poslat do těch regionu a ty tě popravěj. Tys jim to vnitro dal, ty jsi ten, kdo za to může. A on se pochlapil a udělal to takhle. ...Topka byla ta, kdo s tím včera přišel, s tou myšlenkou, že VV musejí celý z vlády. Včera jsem seděla s knížetem. Hele, on se najednou probere, je hrozně mravní. Včera se mnou seděl a byl to on, kdo řekl, tak takhle ne," říká v nahrávce dále Kočí.

Nečas se prý prezidentovi přiznal

Kočí tak naráží na fakt, že Nečase k prohlášení, že odvolává Johna a Dobeše z vlády dotalačil právě Petr Tluchoř. Podle informací ParlamentníchListů.cz se sám Nečas prezidentovi přiznal, že ho k tomu přesvědčil právě Petr Tluchoř.

Nahrávka Kočí dále potvrzuje další informaci ParlamentníchListů.cz, že existovaly v zásadě dva scénáře, tedy vláda s přeběhlíky od Véček, kteří budou poslouchat Tluchoře (a Kalouska), nebo předčasné volby. Avšak Respekt a Škárka celou věc "propálili" dřívě, než byli potřební Véčkaři „nakoupení", včetně bývalého politika ODS Petra Skokana.

„My jsme počítali s tím, že takoví ti ..., Skokani, takoví ti, co jim jde o prachy, o koryta se seberou a řeknou si: hele radši než přijít o funkci, nebo o ten plat poslaneckej, tak do toho půjdou. A oni půjdou až jim to jakoby dojde, ale oni furt mají pocit, jakoby, že ty véčka, ten Bárta nechápou, o co jde. On furt nechápe, že to není hra," hovoří o tom Kočí.

Kamil se posral...

Dále Kočí hovoří o tom, že společně s Tluchořem vrátili do hry místopředsedu ODS Pavla Drobila. „Jo, Pavel se vrací...Pavel se už vrátil. My jsme ho spolu s Petrem vrátili do hry...Ale on řekne. Já jsem čistej. Já jsem absolutně čistej, ale...," rozpovídala se Kočí o Drobilovi.

Kočí pak hodnotí i ministra pro místní rozvoj z Věcí veřejných Kamila Jankovského. ParlamentníListy.cz měly informaci od vysoce postaveného člena pražské ODS, že právě Jankovský měl jako jediný z véček zůstat ve vládě a reprezentovat přeběhlíky, což se ale zatím nestalo.

„Kamil se taky posral. No, oni se všichni v nějakou chvíli posrali, protože se prostě jako... ...Kamil se asi hrozně bál toho, že když odstoupí jenom Bárta, tak to bude ještě horší, protože jim bude řídit ty ministerstva a bude je tam řídit a kasírovat. To on teďka dělá, ale nedělá to ve 100 procentech," říká o tom Kočí.

Kočí znovu potvrzuje, že předčasné volby jsou eventualitou, protože Bárta na ně nebude mít peníze. „Jestli se půjde do předčasných voleb, tak i za tuhle věc jsem strašně ráda," svěřuje se Kočí.

Klaus je nebezpečnej. Pomůže Havel

Kočí popisuje v nahrávce i roli prezidenta Václava Klause, který jim nehrál do karet. Ten první rozklíčoval celé spiknutí, protože mu Nečas prozradil, že na něj zatlačil Tluchoř.

„Ten je jedinej jako nebezpečnej. Akorát, že řekněme, že my a už se to blíží, on se taky posere při tom nárůstu těch informací. V tý společnosti se to posouvá, takže on si toho moc nedovolí, navíc podle všeho se chystá za mne postavit Havel. ...Už pro tu náladu v té společnosti. ...Já chci a na tom si budujeme ten image, chci bejt ten čistej. ...Kdybys to viděl, ten ..... pořad na ČT, byla jsem klidná. Ti naši pičusové, jak jsou tam jednotní, oni potřebujou čas. Mít čas, aby si to přečetli v těch novinách. A hlavně - já bych potřebovala, aby začali tlačit spíš ty místní lidi. ...Hele, já, jak jsem úplně teď v klidu, tak nemám problém chodit všude, všem všechno povyprávět, furt dokola a ty lidi mi věřej," řekla Kočí o prezidentovi.

„Pičusové" jsou patrně véčkaři, kteří ještě nepřešli na stranu Tluchoře. Celé toto prohlášení svědčí také o tom, že to hraje do karet TOP 09 Miroslava Kalouska a Karla Schwarzenberga. TOPce vyhovují předčasné volby a oslabení pražské ODS (Praha 10), která měla dobré vztahy právě s Věcmi veřejnými. Zapadá do toho, že Kočí hovoří o tom, že seděla s „knížetem". Přes Schwarzenberga by bylo možné získat na svou stranu exprezidenta Václava Havla, který byl velkým odpůrcem vzniku velké koalice ODS a ČSSD v Praze.

Panika v ODS: Kalousek zničí Bártu, pak bude pánem všeho

Kalousek se směje

"Je jasné, že všechno tohle nahrává do karet Kalouskovi a Tluchořovi. Obnovuje se tak stará kalouskovsko-topolánkovsko-tluchořovská klika. Ať už bude vláda s přebehlíky, nebo předčasné voby, nahrává to Kalouskovi a oslabí to Nečase. Buď bude vláda závislá na jejich klucích a holkách, nebo ódéeska projede předčasné volby, bude se muset změnit vedení ODS a Topka porazí ODS," řekl redakci vysoce postavený člen ODS. 

Více: Kočí má údajně vazby na Kalouska. Ministr vůbec netuší

"Každý trochu znalý poměrů zná vazby Středočechů na Kalouska a Tluchoře na Topolánka. Všechno to do sebe hezky zapadá. Prezident si to také uvědomuje, proto se mu to nelíbí," řekl redakci další zdroj z vedení ODS.

Více: Vládní krize vrcholí a objevil se Topolánek. Sešel se s Kočí

Své k tomu řekl i mediální odborník dobře znalý poměrů v ODS Petr Žantovský. „Důležité je analyzovat si tu situaci, jak se vyvíjela. Začala tím, že Vondra odvolal Bartáka. Čili Vondra se začal přetlačovat s Kalouskem o armádní zakázky. To byla kauza číslo jedna. Kauza číslo dvě - okamžitě na to se vynořilo ProMoPro, tedy kauza proti Vondrovi a ODS.  Vzápětí na to se vynořila kauza číslo tři proti Věcem veřejným. Vypadá to jako boj každého proti všem nebo všech proti všem. A když si to analyzujete, kdo z této situace vychází jako jediný čistý?" ptá Žantovský. 

"No přece pan Kalousek a TOP 09. Kdo může vydělat na předčasných volbách? No TOP 09. A ČSSD pochopitelně. Čili pan Kalousek by měl odpovědět na přímou otázku, co si myslí na předčasné volby, zda ano či ne. A pak se možná dobereme i těch loutkářů," odpovídá si vzápětí Žantovský. 

Je to Kalousek. Ten by získal sílu odchodem Věcí veřejných z vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…