Starosta je zklamán z ODS. Ne kvůli epopeji. Chybí mu Klaus

07.08.2010 19:07

Starosta Moravského Krumlova Jaroslav Mokrý, který se proslavil bojem o Slovanskou epopej, nebude v podzimních volbách kandidovat za ODS, ale za jiné uskupení.

Starosta je zklamán z ODS. Ne kvůli epopeji. Chybí mu Klaus

Jaroslav Mokrý na radnici až dosud zastupoval ODS. V podzimních komunálních volbách ale hodlá kandidovat za jiné uskupení. V tom případě mu členství v ODS automaticky zanikne.

Mokrý odmítl, že by za jeho odchodem mohl být spor s pražskou ODS o stěhování Slovanské epopeje do Prahy.

"Spor o stěhování Slovanské epopeje nijak nesouvisí s tím, že bych mohl kandidovat za někoho jiného než ODS. Já bych ten spor vůbec nepolitizoval, prostě si myslím, že má zůstat u nás. Praha pro obrazy nevytvořila důstojné prostředí, jak bylo podmínkou závěti," zopakoval své odmítavé stanovisko pro ParlamentníListy.cz starosta Moravského Krumlova.

Postěžoval si, že je místní ODS rozdělena na staré straníky a ty nové. Původní členové se přitom často hlásí k ideovému odkazu Václava Klause.

„Jinak jsem členem ODS, jenom nevylučuji, že bych mohl kandidovat za jiný subjekt. Příznivcem strany bych zůstal i v budoucnu. Bohužel místní organizace jsou často rozděleny na vy a my a o otce zakladatele mnohde nemají zájem," dodal pro ParlamentníListy.cz Mokrý.

Právě Václav Klaus se ve sporu s modrým pražským magistrátem Mokrého zastal a vyjádřil mu podporu.

Za koho bude kandidovat, neřekl

Starosta novinářům zatím nesdělil, za koho hodlá v nastávajících komunálních volbách kandidovat. Utajovaný subjekt je prý registrovaný jako strana či hnutí a Mokrý prý nebude jeho lídrem.

Starosta Morvského Krumlova zdůraznil způsob hlasování v komunálních volbách, který umožňuje křížkovat kandidáty bez ohledu na jejich stranickou příslušnost. "Mám zájem dál se podílet na vedení města," řekl Lidovým novinám Mokrý.

Nedávno způsobil poprask v ODS plzeňský primátor Pavel Rödl. Ten se rozhodl vystoupit po 19 letech z ODS a na podzim bude kandidovat za hnutí Občané.cz, kterým předsedá další zakladatel ODS, Petr Havlík.

Za současnou ODS nechtějí kandidovat ani mnozí politici na jihu Čech, včetně exprimátora Českých Budějovic Juraje Thomy.

Související:

Fotokoláž: Petr Mecner

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tom

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…