Šťastný udeřil: Němcová by měla skončit ve vedení ODS i sněmovny

07.02.2013 14:47

Poslanec ODS Boris Šťastný se rozzlobil na předsedkyni Poslanecké sněmovny a místopředsedkyni ODS Miroslavu Němcovou. Chová se podle něho neloajálně ke své straně a svým stranickým kolegům. Šťastný lituje, že Němcová zastává vysoké stranické i politické funkce.

Šťastný udeřil: Němcová by měla skončit ve vedení ODS i sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Němcová se totiž omluvila za údajné trafiky pro bývalé poslance ODS, kteří odešli na protest proti zvyšování daní z Poslanecké sněmovny, a exministra Vondru. Jedná se o Ivana Fuksu a Marka Šnajdra a též o Alexandra Vondru, který po neúspěchu v senátních volbách odešel z ministerstva obrany a nyní přijal nabídku místa v dozorčí radě Českého aeroholdingu. Šnajdr sedí v dozorčí radě společnosti Čepro a Fuksa je v čele Českého aeroholdingu. 

„Za sebe bych se ráda omluvila, protože myslím, že je chyba, že jsou tito tři lidé na těchto místech,“ řekla ve středu Němcová v Rádiu Impuls.

Omlouvám se, že jsem Němcovou volil

Boris Šťastný Němcovou tvrdě zkritizoval. „Vyjádření předsedkyně sněmovny Němcové mě šokovalo a mimořádným způsobem pobouřilo. Jestliže se paní Němcová omlouvá za to, že lidé, kteří řadu let pracovali ve prospěch ODS i této vlády ve veřejné službě a po odchodu z politického života pokračují jako zástupci státu v některých organizacích, tak já se musím omluvit za to, že jsem paní Němcovou volil do pozice předsedkyně sněmovny a místopředsedkyně ODS,“ řekl ParlamentnímListům.cz Šťastný.

„K hlavním atributům člena vedení ODS se má řadit loajalita k vlastním lidem a tu já u paní Němcové dlouhodobě nespatřuji. Je proto otázkou pro ODS, zda by takto neloajální lidé vůči vlastní straně měli zůstávat v takto vysokých funkcích. Nelze vlastní populistická a líbivá prohlášení nadřazovat nad loajalitu ke svým kolegům. Takováto líbivá laciná prohlášení umí dávat každý,“ dodal Šťastný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…