Stomické pomůcky - naděje na plnohodnotný život

13.09.2010 14:00

Nádory tlustého střeva a konečníku jsou v České republice nejčastějším onkologickým onemocněním mužů.

Stomické pomůcky - naděje na plnohodnotný život
Foto:
Popisek:

Velký význam pro včasnou diagnostiku a zahájení efektivní léčby má prevence.  K rizikovým faktorům řadíme převážně genetické předpoklady, ale také faktory, kterými lze z 60-80% vznik onemocnění velmi dobře ovlivnit. Patří zde např. životní styl, nadváha, nedostatek pohybu, vysoký podíl živočišných tuků v potravě, kouření a konzumace alkoholu. Rakovinu tlustého střeva a konečníku mohou způsobit také chronické záněty střevní sliznice (Crohnova nemoc, ulcerózní kolitida). Nádor v ranném stádiu má velkou naději na úspěšnou léčbu. V dalších případech může jít například o vrozenou vývojovou vadu či jako důsledek zranění.

Mnoho pacientů nevěnuje prevenci dostatečnou pozornost a navštíví lékaře v době, kdy je již jediným řešením nemoci dočasná nebo trvalá stomie (vyvedení tlustého nebo tenkého střeva, či močovodů na stěnu břišní). Stomie omezuje nemocné nejen po stránce tělesné, ale i psychické. Díky ztrátě schopnosti vůlí ovládat vyprazdňování a odchod plynů, musí střevní obsah zachytávat do speciálního jímacího systému (stomické pomůcky).

V současné době je na trhu dostupný široký sortiment stomických pomůcek a příslušenství plně hrazených pojišťovnou. Tyto pomůcky umožňují nemocným se stomiemi vést plnohodnotný život. Jedním z největších dodavatelů stomických pomůcek a příslušenství je firma LIPOELASTIC®, která v současné době spolupracuje s mnoha výdejními centry v celé České republice. Stomické pomůcky STOMOCUR® , které firma LIPOELASTIC® dodává, jsou moderní spolehlivé produkty určené pro péči o dětské i dospělé pacienty se všemi typy stomií. Špičková výrobní technologie a kvalita materiálů zajišťuje dokonalou přilnavost a zároveň snadné odstranění sáčků. Hydrokoloidní podložka poskytuje vysokou ochranu i citlivé dětské pokožce. Výrobky jsou odolné proti mechanickému poškození a umožňují stomikům zvládat aktivity běžného života.

S péčí o stomii pacientům pomohou speciálně školené zdravotní sestry, tzv. stomasestry. Jejich úkolem je informovat pacienta o vhodných stomických pomůckách, jejich správném používání a také upozornit na rizika spojená se stomií. Zodpoví dotazy týkající se dietního režimu, cestování, pohybových aktivit, intimního a společenského života, klubů stomiků a další. Odborné a konzultační centrum v Praze je jedním z center, kde mohou stomičtí pacienti tyto odborně vyškolené sestry navštívit.

volejte bezplatně Klokan linku: 800 900 209 begin_of_the_skype_highlighting              800 900 209      end_of_the_skype_highlighting

Odborné poradkyně zajistí individuální a diskrétní přístup


LIPOELASTIC a.s.

Francouzská 171/28, Praha 2 Vinohrady
Telefon: 272 738 845 -8
Mobil: 724 812 411 begin_of_the_skype_highlighting              724 812 411      end_of_the_skype_highlighting
e-mail: konzultace@lipoelastic.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…