Strany se přebíjejí nerealistickými sliby, ale my všechno splníme, tvrdí ČSSD

01.04.2010 18:49

Neslibujeme moc a všechno zvládneme. Navíc vysosáme z rozpočtu peníze, které tam podle ekonomů nejsou. Hospodářský expert ČSSD Jan Mládek popřel názory všech ekonomů, kteří se kdy vyjadřovali ke státnímu dluhu.

Strany se přebíjejí nerealistickými sliby, ale my všechno splníme, tvrdí ČSSD

Mládek ve čtvrtečních Dvaceti minutách Radiožurnálu prohlásil, že očekává příští rok pod vládou ČSSD dvouprocentní hospodářský růst. Žádný z předvolebních slibů přitom nechce obětovat.

Na moderátorovu otázku, jak to chtějí sociální demokraté udělat, odpovídal Mládek neurčitě.

"Sliby ČSSD splní, i když bude slabý růst," dodal nakonec, že dvouprocentní růst vlastně ani nepotřebuje. Tím se dostal do přímého rozporu s hostem středečního dílu pořadu. Podnikatel Vladimír Kovář hovořil o státním dluhu daleko kritičtěji.

"ČSSD může lidem naslibovat třinácté důchody a zvýšení mateřské, ale stát na to peníze prostě nemá," řekl Kovář.

Více čtěte: Netěšte se na 13. důchody, stát na to nemá, tvrdí podnikatel

"Řádově stojí naše sliby 18,5 miliard ročně," argumentoval Mládek, že nejde o žádnou velkou částku. Prý se jedná přibližně o jedno procento státního rozpočtu. "Nechceme šetřit na lidech jako ostatní strany, které se předhánějí v nerealistických slibech."

Slogan na jednom z mnoha oranžových předvolebních billboardů s předsedou strany Jiřím Paroubkem zní "snížíme zadlužování". Mládek to mírně poupravil. "Snížíme zadlužování státu, pokud nepřijde ze světa druhá vlny ekonomické krize nebo jiný otřes, což se nedá vyloučit."

ČSSD podle něj neřeší jen problém státního sluhu, chce se zabývat také rostoucí nezaměstnaností a udělat maximum pro obnovení hospodářského růstu. "Pokud se obnoví chod Německé ekonomiky a svět se dá do pořádku," dodal Mládek. 

Foto: cssd.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …