Strážníci Městské policie Brno budou oceněni za záchranu lidského života

22.08.2012 9:09

Strážníci Městské policie Brno Petr Koš a Martin Stejskal převezmou ve středu 22. srpna z rukou primátora Medaili MP Brno za záchranu života.

Strážníci Městské policie Brno budou oceněni za záchranu lidského života
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Strážníci z revíru Bystrc zachránili 10. července letošního roku svým pohotovým zásahem život osmadvacetiletému muži, kterého nalezli silně krvácejícího na lavičce nedaleko hráze Brněnské přehrady. Zoufalý muž, který měl pořezané obě ruce, hlídce stačil říci, že k činu ho přiměla nešťastná láska.

Oba strážníci se snažili proříznutou tepnu v loketní jamce na pravé ruce ucpat tlakovým obvazem, krev z rány však stále prudce prosakovala. Museli proto na ránu přiložit další smotaný obvaz, silně ho stlačit a stáhnout lékařskou páskou. Současně zraněnému ošetřili tlakovým obinadlem a obvazem i dvě menší krvácející rány na zápěstí levém. O muže, který z důvodu velké krevní ztráty upadal do šoku, pečovali strážníci až do příjezdu zdravotnické záchranné služby. Sanitní vůz jej poté převezl do nemocnice k dalšímu ošetření a hospitalizaci.  

„Strážníci Městské policie Brno se již více než dvacet let významně podílí na zajišťování pořádku a bezpečnosti v moravské metropoli. Ve službě denně řeší desítky událostí, od přestupků až po závažnou trestnou činnost, včetně situací, které vyžadují okamžitý zásah a řešení. Jsem rád, že mohu osobně poděkovat a předat ocenění strážníkům, kteří neváhali a zachránili život člověka,“ uvedl primátor města Brna Roman Onderka.

Další informace:

Oceněný třiačtyřicetiletý Petr Koš pracuje u Městské policie Brno od 1. 4. 1992, v revíru Bystrc je zařazen od 1. 10. 2005. Strážník Bc. Martin Stejskal je u Městské policie Brno od 1. 4. 2008. Jednačtyřicetiletý strážník pracuje v revíru Bystrc od 15. 3. 2010.

Primátor města Brna a vrchní velitel MP Brno Roman Onderka předá strážníkům za účasti ředitele Městské policie Brno Jaroslava Přikryla Medaili MP Brno za záchranu života a knihu. Oba ocenění obdrží od primátora města Brna také osobní dar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …