Středočeský kraj dostaví domov důchodců v Uhlířských Janovicích

12.10.2009 19:29

Krajští zastupitelé se na dnešním jednání rozhodli pro dokončení rozestavěného domova důchodců v Uhlířských Janovicích. Dostavba bude stát 160 miliónů Kč.

Středočeský kraj dostaví domov důchodců v Uhlířských Janovicích

Projekt domova důchodců vznikl koncem devadesátých let minulého století. Tehdy se počítalo s rozpočtem kolem 100 milionů Kč. Stavba se rozběhla roku 2000. Zadavatel zakázky, okresní úřad, stavbu pozastavil poté, co se objevili informace o podvodech a neustálém zvyšování konečné ceny. Za plánovaných 100 milionů Kč se postavila pouze hrubá stavba s okny a střechou. Tehdy se cifra na dostavění pohybovala kolem 40 až 100 miliony Kč.

Po zrušení okresů připadl problém s rozestavěným domovem důchodců na Středočeský kraj. Kraj vyhodnotil situaci a zjistil, že na dostavbu nemá v krajské pokladně dostatečné finance a rozhodl se stavbu zakonzervovat a prodat. Jednání s možnými kupci však skončila vždy fiaskem.

Do objektu jdou každoročně z krajského rozpočtu miliony na údržbu a zaplacení ostrahy. Proto se kraj rozhodl stavbu dokončit sám. Podle informací ČTK musí být nejdříve aktualizována projektová dokumentace a vyhlášena nová soutěž na zhotovitele. Podle Davida Ratha (ČSSD) by pak mohl být domov důchodců dostaven v polovině roku 2011.

Foto: www.indos-sro.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fra

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…