Svíčková mi fakt nechutná. Kněžna Schwarzenbergová obsáhle promlouvá

21.01.2013 8:06

Redaktoři bulváru chtěli vyzpovídat manželku prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga. Museli se za ní rozjet do Vídně, kde Therese Schwarzenberg žije. V obsáhlém interview se šlechtična svěřila, že její manžel býval za mlada velmi stydlivý a nelíbilo se ji prý ani jeho podání české hymny.

Svíčková mi fakt nechutná. Kněžna Schwarzenbergová obsáhle promlouvá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Anketa

Takže tedy... Kdo má být prezidentem?

70%
hlasovalo: 149891 lidí

Zatímco odcházející první dáma Livia Klausová je známou ctitelkou české kuchyně, její následovnice připouští, že žádné oblíbené české jídlo nemá. „Svíčková mi fakt nechutná. Česká jídla jsou na mě moc těžká, hlavně ty dezerty,“ stěžuje si. Raději prý má lehkou italskou kuchyni. „Ještě že jsou v Praze tak skvělé restaurace s mezinárodní kuchyní,“ uzavírá.

Sympatie si u ní nezískal ani český jazyk. Učila se jej prý předtím, než měla v roce 1992 nehodu na lyžích, ale pak toho nechala. Raději se prý učí svahilsky. „Je to velmi jednoduchý jazyk. Mnohem jednodušší, než čeština,“ vyprávěla redaktorům deníku Blesk. Proto si také právě v Keni koupila dům, aby mohla jezdit na zimu do tepla. „Karel občas jezdí se mnou, moc se mu tam líbí,“ říká.

Vyjádřila se i ke zpěvu hymny, díky kterému se její manžel stal hitem internetu. Na dotaz, zda jej slyšela zpívat, odpověděla „Bohužel slyšela“. Ví prý, že její manžel nemá vůbec žádný hudební sluch. „Mám ráda operu a koncerty, ale on se mnou skoro nikdy nechce chodit,“ vzpomíná.

Jako lékařka vysvětluje i známý zvyk ministra zahraničí usínat při veřejných příležitostech. „Když je v uzavřené místnosti, kde je málo kyslíku, prostě usne,“ říká. Tuto potíž prý míval už v době, kdy nebyl v politice. „Ale nyní je to také tím, že dost nespí. Říká mi, že když je v Praze, má čtyři anebo pět hodin denně. To mu nestačí. Když je u mě, tak stíhá krásných osm devět hodin,“ vykládá německy.

S prezidentským kandidátem mají vůbec zvláštní vztah. Dost často žijí od sebe odloučeni, navíc více než dvacet let žili odděleně, než se podruhé vzali. „Prostě jsme si oba uvědomili, že pro nás dva je nejlepší žít spolu,“ říká. Vzpomíná, že zatímco první svatba trvala tři dny a sjela se na ní spousta vévodů a princů, druhá byla pouze soukromá s vlastními dětmi a sklenkou šampaňského. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…