Tak tato billboardová kampaň Islámského státu vás vystraší. Zejména ženy budou šokovány

17.07.2015 7:40

Britský deník Daily Mail informuje o sílícím vlivu Islámského státu v Libyi. Džihádisté naposledy ve městech Sirta, Derna a některých dalších instalovali obrovské billboardy, na kterých nařizují místním ženám nosit hidžáb a nepoužívat parfém.

Tak tato billboardová kampaň Islámského státu vás vystraší. Zejména ženy budou šokovány
Foto: repro youtube, tan
Popisek: V ulicích Islámského státu

Ženy jsou varovány, aby v rámci dodržování práva šaría nosily hidžáb, což v praxi znamená, že budou od hlavy až k patě celé zahalené. Dále džihádisté ženám přikazují, aby se neoblékaly do oblečení, na kterém jsou vidět západní značky jeho výrobců. Britský deník připomíná, že Islámskému státu (ISIL) se podařilo využít chaosu vyvolaného zásahem západních mocností před čtyřmi lety, kdy mezi sebou o moc vedle extremistických skupin soupeří dvě vlády. „Všeobecně se předpokládá, že počet příznivců Islámského státu se z původních několika desítek rozšířil na nějaké dva tisíce,“ píše Daily Mail.


(Billboard džihádistů. Zdroj: Daily  Mail)

Snaha džihádistů rozšířit své pole působnosti nabírá zejména v posledních měsících na obrátkách. Instalování výše zmíněných billboardů je jednou z posledních viditelných aktivit. „Na obrovských billboardech je vyobrazena v levé části postava ženy zahalené do hidžábu, ze které není vidět ani byť jen malá část obličeje či jiné části těla. Většinu plochy billboardu potom pokrývá text v červené barvě, ve kterém džihádisté vznášejí své požadavky na dodržování práva šaría. Na jednom z těchto billboardů se potom píše, že Islámský stát si nepřeje nic jiného, než dodržování božích zákonů,“ uvádí britský deník.

Tresty při porušení práva šaría jsou brutální a krvavé. Za pití alkoholu hrozí osmdesát ran bičem, za krádež je možné pachateli useknout ruku a za rouhání může čekat obviněného dokonce smrt. „Ti, kdo jsou vdaní a ženatí a dopustí se nevěry, budou ukamenováni. Jestliže byli nesezdáni, budou připoutáni a 100krát zbičováni. Ti, kdo se zabývají homosexuálními praktikami, budou odsouzeni k smrti společně s těmi, kteří spolupracují s nevěřícími,“ cituje britský deník Daily Mail z dokumentu obsahujícího seznam zločinů a trestů, který Islámský stát zveřejnil na konci loňského roku.

Islámský stát v rámci zastrašovací kampaně pravidelně zveřejňuje videa z brutálních poprav svých odpůrců. Pozornost celého světa vzbudila zejména hromadná exekuce, kterou džihádisté z ISIL provedli v dubnu. V asi půlhodinovém videu džihádisté ukazují stětí asi tří desítek křesťanů na pobřeží Libye, které se přitom nachází jen pár set kilometrů od italských břehů. Asi šestnáct z nich, kteří byli označeni za „stoupence kříže z nepřátelské etiopské církve“ jsou seřazeni vedle sebe a postříleni v poušti. Dalších dvanáct mužů je natočeno, jak sestupují na pláž těsně před tím, než jim bojovníci Islámského státu setnou hlavy. O několik týdnů před tím zase sťali na libyjských plážích džihádisté hlavy 21 koptských křesťanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…