Trafiky odpojují terminály. Poslední rána pro Sazku?

21.03.2011 11:15

Loterijní společnost Sazka má čím dál větší problémy. Trafiky a řada čerpacích stanic nově odpojují terminály Sazky. Bojí se, že loterijní společnost zbankrotuje a přijdou o složenou kauci až 70 tisíc korun. Informují o tom Hospodářské a Lidové noviny a také server ČT24.

Trafiky odpojují terminály. Poslední rána pro Sazku?

Sazka je od ledna v insolvenčním řízení a na počátku minulého týdne přiznala, že nemá peníze na vyplacení velkých výher ve Sportce. Ředitel Sazky Aleš Hušák si ale problémy nepřipouští. Spoléhá se na údajně dohodnutý úvěr. Ten chce zastavit majetkem a dokonce i logem Sazky. „Zahájení jednání o insolvenčním návrhu na Sazku Městský soud v Praze začátkem března stanovil na 21. dubna," připomíná v této souvislosti Česká televize.

Kromě trafik sítě Relay a Inmedio odpojují své napojení na Sazku také některé benzínky. Ty přestaly vyplácet větší výhry z online her, jako je například Keno. „Snažíme se Sazku přimět k jednání, proto jsme terminály odpojili," sdělil v neděli šéf HDS Retail (vlastní sítě Relay a Inmedio)  Richard Kalhous. umpaře prý varovalo interním doporučením vedení Benziny. Mluvčí společnosti Václav Loula to ale oficiálně nepotvrdil.

SLEDUJEME téma kauza Sazka

Mluvčí Sazky Jan Tuna před odmítáním sázek i výplat varuje. "Žádnou informaci o uzavírání terminálů nemáme. Bylo by to porušení smlouvy," uvedl Tuna. Porušením obchodní smlouvy se Sazkou by bylo i zadržování výher.

Už předtím ale z benzínek mobilní operátoři vypnuli dobíjení na terminálech. Přesto vládce Sazky Aleš Hušák tvrdí, že se nic neděje. „Celý ten příběh je o krátkodobém výpadku likvidity, který je běžný u všech velkých společností," řekl v lednu 2011 generální ředitel Sazky Aleš Hušák. Nyní je prý v nemocnici, neboť se údajně zhroutil.

Zhroutil se, ale stále popírá, že by měla Sazka problémy

Hušák už v lednu popíral více než miliardovou pohledávku podnikatele Radovana Vítka. "Není to pravda, žádné pohledávky neexistují, pane redaktore, neexistují. Je třeba tyto věci studovat," podotkl. Mezitím se ovšem přihlásilo dalších dvanáct věřitelů.

Není prý ani pravdou to, že by za Sazku vyjednával jeho dlouholetý přítel Martin Ulčák. "Pozice pana Ulčáka je pro mě záhadou. Nepochybně se v určitém okamžiku nacházel ve střetu zájmů, o tom není pochyb," řekl však k tomu místopředseda ČOV Jiří Kejval. Ulčák přitom bojuje o ovládnutí Sazky a vyjednával třeba i s podnikatelem Vítkem.  

Sazka splácí miliardou ročně dluhy za vysočanskou O2 arenu. Podle České televize se poslední mezinárodní hokejový zápas odehrál loni v říjnu a z Arény hodlá odejít hokejová Slavia. Kvůli vysokému nájmu.

Sazka rovněž oznámila, že nemá peníze na výplatu milionové výhry pro muže z Českých Budějovic. "Myslím si, že během dvou dnů tady dovyprávíme příběh toho nejčerstvějšího multimilionáře, který vyhrál 106 milionů korun, možná jeden z nejkrásnějších příběhů, které jsem zažil v Sazce," tvrdil ale k tomu nepochopitelně Hušák. Jenže výherce dodnes své peníze neviděl.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …