Trestní stíhání za prodej polikliniky v Příbrami je znovu zahájeno

19.09.2014 18:12

Redakce ParlamentníchListů.cz obdržela vydání regionálních novin Otevřené radnice Příbram, které poskytly informace o podivném chování místního starosty. Jedná se zejména o prodej historické budovy, ve které sídlí tamní poliklinika.

Trestní stíhání za prodej polikliniky v Příbrami je znovu zahájeno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní zásah, ilustrační foto

Dle Otevřené radnice Příbram členové místní koalice ČSSD a ODS přes kritiku a nesouhlas schválili prodej historické budovy ve městě. Noviny dokonce spekulují o tom, že hlasování proběhlo na žádost někoho ze zákulisí. Konkrétní jména však nepadla.

Postup starosty Pavla Pikrta z ČSSD byl údajně od počátku podivný, kdy ještě před schválením prodeje komunikoval s realitními kancelářemi o jejich zapojení do veřejné soutěže. Navíc má starosta údajně na vítěznou firmu vazby.

O prodej se nakonec začala zajímat i policie, která při vyšetřování přišla na fakt, že vítězná obálka byla prázdná. Otevřená radnice toto kvituje. Ale obavy, zda toto bude na prokázání viny stačit, jsou dle novin adekvátní.

Kritika místní koalice není ničím neobvyklým. Vedení města vytýká chyby i jiné politické uskupení Šance pro Příbram, které dokonce ostatní politické subjekty vyzývá ke spojení, a to z důvodu, aby se k moci ODS a ČSSD v Příbrami již nedostaly. Dodejme, že Příbram není jediné město, kde vládne koalice těchto dvou stran. Stejně je to například v Přerově nebo Ústí nad Labem. Ve všech těchto městech je vedení města tvrdě kritizováno.

reklama

autor: Markéta Grušáková

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Samá Afrika. A 50 Kč za kilo! Jarní nákup zvedá Čechům tlak

11:11 Samá Afrika. A 50 Kč za kilo! Jarní nákup zvedá Čechům tlak

Květák bezmála za 70 korun. Česká skleníková rajčata – 80 korun za čtvrt kila. Různé saláty mezi 35 …