Turecký velvyslanec nabízí Ostravě bohatou spolupráci

03.10.2011 10:31

Město Ostravu navštívil velvyslanec Turecké republiky v Praze pan Cihad Erginay. V pondělí odpoledne jej přijal v Radnici města Ostravy náměstek primátora Tomáš Petřík.

Turecký velvyslanec nabízí Ostravě bohatou spolupráci
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Ve vzájemném rozhovoru se zabývali tématem spolupráce, zejména v hospodářské oblasti. Během své návštěvy hovořil pan velvyslanec rovněž s hejtmanem Moravskoslezského kraje, rektorem Ostravské univerzity, představiteli obchodní komory a vedením některých podniků, s nimiž Turecko spolupracuje.

Pan Cihad Erginay působí v České republice teprve krátce (od dubna letošního roku), přesto už dokázal navázat kontakty ve městech a regionech mimo Prahu, kam chce směřovat další kroky hospodářské spolupráce. V této souvislosti mu náměstek Tomáš Petřík představil možnosti výhodných investic v ostravských průmyslových zónách a velký potenciál pracovní síly zdejšího regionu. Pana velvyslance tato informace velice zaujala a vyžádal si další podrobnosti s tím, že hospodářství Turecka se velmi prudce rozvíjí (jeho růst je podle jeho slov nejvyšší v Evropě) a podnikatelé se snaží výhodně investovat v zahraničí. Ostrava se může stát pro hledání nových hospodářských kontaktů jedním z nejvýznamnějších cílů tureckých investorů.

Zároveň pan Erginay předložil možnost navázání spolupráce partnerských měst mezi Ostravou a městem Adana, které je velice významným a bohatým centrem na jihu Turecka. Má velké zázemí stejně jako Ostrava a spolupráce by mohla probíhat především na ekonomické úrovni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…