U carevny po boku Nečase si nikdo nemůže být jist, jak to bylo s odvoláním Pospíšila

13.03.2014 14:58

Obsazování míst v Nečasově vládě mohli mít v režii vlivní lobbisté. Alespoň to vyplývá z výslechů, které provádí policie ve snaze zjistit okolnosti, za nichž byl z funkce ministra spravedlnosti odvolán Jiří Pospíšil. Poslankyně ODS Jana Černochová doufá, že to nebylo z jeho hlavy, ale o někdejší šéfce jeho kabinetu Janě Nagyové už má velké pochyby.

U carevny po boku Nečase si nikdo nemůže být jist, jak to bylo s odvoláním Pospíšila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Policie prověřuje konstrukci olomouckého vrchního státního zástupce Ivo Ištvana a zkoumá, zda nedošlo k pokusu zabránit jmenování Lenky Bradáčové vrchní státní zástupkyní v Praze, ale zjišťuje také okolnosti, za nichž byl z funkce ministra spravedlnosti odvolán Jiří Pospíšil. O jeho odstranění měli usilovat lidé napojení na lobbistu Ivo Rittiga.

O tom, zda mohlo docházet k tomu, že expremiér Petr Nečas obsazoval místa ve vládě podle přání zákulisních hráčů, začínají panovat pochyby i v samotné ODS. „Já doufám, že ON ne. Ale s paní Nečasovou po boku premiéra si nikdo z nás nemůže být jistý a vlastně vůbec ničím. Každý den se něco dozvídáme, něco ještě víc trapného a nevkusného o hladovosti a chamtivosti paní carevny Nečasové,“ uvedla pro ParlamentníListy.cz poslankyně ODS Jana Černochová.

V ODS měla Nagyová zastánce v exministrovi ještě koncem roku

Její výrok však evidentně není poplatný tomu, co se v posledních týdnech o kouscích Jany Nagyové během jejího panování na Úřadu vlády objevilo v médiích. Vždyť už v srpnu minulého roku, kdy toho o někdejší Nečasově pravé ruce tolik známo nebylo, uvedla Jana Černochová v reakci na to, že oblastní sdružení ODS Prahy 13 nevyloučilo Janu Nagyovou ze strany, že pokud tak neučiní, tak vyloučení Nagyové doporučí výkonnému výboru vedení pražské ODS.

Ale ještě dlouho poté měla Jana Nagyová v ODS horlivé zastánce. Dokonce když pak byla v polovině listopadu místním sdružením ODS v Praze na Zličíně skutečně vyloučena, rozlítilo to bývalého místopředsedu strany a ministra Nečasovy vlády Pavla Drobila. „My jsme fakt banda sráčů! Skoro bych se vsadil, že nejhorlivější byli ti, kdo jí před tím lezli nejvíce do...“ komentoval tehdy Pavel Drobil na Facebooku rozhodnutí svých spolustraníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…