Univerzitní park v Karviné zkrášlí 10 milionů korun z EU

24.01.2012 12:40

Univerzitní park v Karviné zkrášlí evropská dotace 10 milionů korun z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko. Karviná ji spolu se svými 6,5 miliony korun vloží do nových chodníků, mobiliáře a zatraktivnění prostoru pro studenty a obyvatele města. O přidělení dotace dnes rozhodla Regionální rada Moravskoslezsko.

Univerzitní park v Karviné zkrášlí 10 milionů korun z EU
Foto: karvina.cz
Popisek: Karviná

"Z univerzitního parku vznikne oddechová zóna pro studenty a obyvatele okolních čtvrtí," komentuje záměr Marian Lebiedzik, místopředseda Regionální rady Moravskoslezsko a náměstek hejtmana kraje. "Zmizí neprůchozí a tmavé části parku, naopak přibudou lavičky, mobiliář, pódium a dětský koutek," popisuje chystané změny Lebiedzik. Město chce přilákat rodiny s dětmi k aktivnímu odpočinku, rozproudit společenský a kulturní život.

Aby přeměna parku byla kompletní, její součástí bude obnova zeleně, financovaná z Operačního programu Životní prostředí.

Přeměna parku je zahrnutá do integrovaného plánu rozvoje města, na který má Karviná vyhrazeno přes 400 milionů korun z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko. Přibližně 260 milionů korun již získala například na modernizaci Základní školy Mendelova, rekonstrukci fotbalového areálu Kovona, kulturního domu Družba nebo Regionální knihovny Karviná.

Regionální rada Moravskoslezsko v letech 2007-2013 zodpovídá za uplatnění přibližně 19 miliard korun z evropských fondů v Moravskoslezsku. Doposud podpořila 637 projektů dopravní infrastruktury, veřejných služeb, cestovního ruchu, regenerace brownfields, rozvoje měst a venkova dotací přes 13,5 miliard korun.

Mgr. Michal Sobek
manažer vnější komunikace
Regionální rada Moravskoslezsko


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Region soudržnosti Moravskoslezsko

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …