Úplně klidný Kalousek: Buďte na mě sprostý, Bátoro. Jsem rád

27.11.2011 19:39

Kdyby se o mě vyjadřoval slušně, musel bych se nad sebou zamyslet, řekl v reakci na rozhovor ParlamentníchListů.cz s Ladislavem Bátorou místopředseda TOP 09 a ministr financí Miroslav Kalousek. Bátora si totiž v rozhovoru vůči jeho osobě nebral servítky. Antropolog amatér, ubožácký šmejd, uřvaný blbec... Tak dal Bátora v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz najevo, že mu Kalousek opravdu leží v žaludku.

Úplně klidný Kalousek: Buďte na mě sprostý, Bátoro. Jsem rád
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek na sněmu TOP 09

Celé to kolem Bátory vygradovalo, když v srpnu na svém facebookovém profilu na adresu předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga napsal: „Chudáček starej, to se mu to bezostyšně prská, když ví, že ho při nejmenším ze tří důvodů nemohu vyzvat na souboj. Bátora tak reagoval na Schwarzenbergova slova, jimiž ho kníže přirovnal k osině v pr... - jen poněkud jemnějšími slovy: „Hodí se tam (na ministerstvo školství) s odpuštěním jako pazdeří k jisté části těla."

SLEDOVALI jsme téma Ladislav Bátora 
Schwarzenberg: Bátoru drží „nejvyšší místa"
Bátora: Chudáček starej Karel Schwarzenberg

Začalo to pazdeřím. Jasný vzkaz? Bátoro mlč

Ovšem právě Bátorova reakce byla roznětkou vládní krize, která vyeskalovala ve výhrůžku TOP 09, že pokud Bátora neopustí ministerstvo školství, odejde strana z vládní koalice. Ministr Kalousek v té souvislosti dokonce označil Bátoru za fašouna.

Bátora nakonec z ministerstva odešel sám, aby nemusel setrvávat ve slibu, že se jako úředník ministerstva nebude vyjadřovat k politice a už vůbec koaličním politikům. A opravdu, výroky z Půlnočního rozhovoru pro ParlamentníListy.cz by už Bátora jako ministerský úředník mohl hájit jen velmi těžko.

„V současnosti asi nejslovutnější český antropolog-amatér Miroslav Kalousek, který objevil, že kdo použije slovo rasa, je rasista, samozřejmě útočí mimo jiné i na iniciativu D.O.S.T., respektive na mě osobně. A kde se mu nedostává vzdělání, tam sahá rád k drzému slovnímu žonglování - "Bátora je starej fašoun, rasista a nácek!" řekl Bátora redakci v „zahřívacím kole".

Celý rozhovor:
Kalousek je ubožácký šmejd a nelidská stvůra, účtuje Ladislav Bátora

Na šmejda nereaguju, to je pod úroveň

Pak pokračoval: „Kdyby si ten ubožácký šmejd aspoň trochu viděl do huby, musel by se zastydět, jaké to plácá v souvislosti se mnou nesmysly... Ano, žijeme v době, kterou jsme si nevybrali, a naši zemi řídí nelidské stvůry typu Miroslava Kalouska, které nám zvolili jiní," řekl mimo jiné Bátora a dodal: „Stydím se za to, že takový uřvaný blbec je v české vládě. Naštěstí už to prý nebude dlouho trvat," konstatoval na adresu ministra financí Kalouska.

ParlamentníListy.cz se proto ministra financí a místopředsedy Miroslava Kalouska zeptaly, zda chce Bátorova slova komentovat. „Dobrý den, já nejsem na počítači, co říkal ten dobrý muž," zeptal se Kalousek. Když jsme jej s výroky seznámili, nechtěl reagovat.

„Reagovat na takovéto výroky, to by bylo pod úroveň. K tomu bych se nerad snižoval. Na urážky a výhrůžky mám jenom opovržení, nikoliv reakci," dodal Kalousek. Nakonec ještě poznamenal: „Vlastně jsem docela rád, že se o mě pan Bátora vyjadřuje takto, kdyby se o mě on vyjadřoval slušně, musel bych se nad sebou zamyslet."

Ministr Kalousek: Bátora je rasista, ve státní správě nemá co dělat
Kalousek pohrozil odchodem z vlády. Kvůli „fašounovi" Bátorovi
Bátora se pakuje z ministerstva školství. Odpůrci mohou začít slavit
Ladislav Bátora: Díky "bátoriádě" jsem se hodně dozvěděl o českém národě

Schwarzenberg? Vůl zepředu, kůň zezadu

Že má Bátora s vrcholnými představiteli TOP 09 nevyřízené účty, dal najevo i v poznámce na předsedu této partaje Karla Schwarzenberga. „...vůl je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, Jeho knížecí Jasnost je velmi raritní kombinací obého To už snad raději toho jeho "notorického pedofila v dívčím gymnáziu"...," poznamenal Ladislav Bátora s odkazem na jiný Schwarzenbergův výpad proti jeho osobě.

Ten o Bátorovi na postu personálního šéfa ministerstva školství tehdy prohlásil: „Zkuste na ministerstvo školství strčit nos a uvidíte, proč jsem to řekl. Kdyby to byl účetní na ministerstvu zemědělství, tak proti tomu nic nemám. Zrovna s těmi názory na školství, to nejde. To je jako kdybych ustanovil známého pedofila ředitelem dívčí školy. Chcete-li, ohrožuje to mravnost politiky."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …