Ústeckou dominantu si pronajala firma, co dříve patřila otci primátora

01.09.2012 20:04

Ústeckou dominantu Větruši bude mít příštích deset let v pronájmu firma Ekofin PC, která ještě před dvěma lety patřila otci primátora Víta Mandíka (ČSSD). Vyplývá to z rozhodnutí rady města.

Ústeckou dominantu si pronajala firma, co dříve patřila otci primátora
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Firmu dnes vlastní Jiří Dušek, známý spojením s ústeckou ČSSD. Vít Mandík otázky na případný střet zájmů odmítá. "S Větruší ani Ekofinem už nemám nic společného," uvedl. Nový nájemce podle něj přinese mnohem větší nájemné než dosud. Ekofin k zámečku z roku 1900 přistavěl nové křídlo, na které dostal z evropských peněz 80 milionů korun.

Firma Ekofin vznikla na počátku 90. let a do prosince 2010 měla v obchodním rejstříku jen oprávnění na účetnictví a správu dat. Do konce roku 2010 byli jednateli firmy oba Mandíkové, otec Josef i pozdější primátor Vít.

Se stavebnictvím tehdy neměla firma žádné zkušenosti, ale přesto jí město nejdřív prodalo pozemky vedle zámečku za 1,5 milionu korun, načež se začala ucházet o evropskou dotaci 80 milionů na přístavbu. O ní rozhodoval výbor regionální rady, v němž mají hlavní slovo právě politici z ČSSD. Mandík se na podzim 2010 stal primátorem a z firmy odešel.

Teď dostane Ekofin do správy i nebytové prostory patřící městu. "Rada města rozhodla o pronájmu prostor společnosti Ekofin PC. Pronájem je na dobu deseti let, v případě porušení podmínek smlouvy je výpovědní lhůta tři měsíce," uvedla mluvčí města Romana Macová.

Výše pronájmu je stanovena na 600.000 korun ročně včetně DPH. Nájemce podle mluvčí musí zachovat využití budovy, tedy neomezit provoz restaurace a vyhlídkové terasy pro veřejnost.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…