Už se v tom nebudu babrat, řekl dnes Zemanův kancléř o amnestii

02.05.2013 12:31

Kancléř prezidenta Miloše Zemana Vratislav Mynář se znovu pro server Lidovky.cz vyjádřil k amnestii. Ve chvíli, kdy označil její autory, vyvolal mnoho sporů. O tom, kdo v zákoně udělal kosmetické změny, mluvit kancléř příliš nechtěl.

Už se v tom nebudu babrat, řekl dnes Zemanův kancléř o amnestii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vedoucí kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář

„Už bylo řečeno vše, co řečeno mělo být kromě toho, že některé nitky podle mě vedou ještě někam jinam. Tomuto tématu se zkusím ještě pověnovat, pokud k tomu budu mít relevantní informace. Případný výsledek potom sdělím. Jinak jsem zastáncem toho, že jsem naplnil svůj veřejný slib a dále bych se v tom nechtěl babrat,” uvádí v rozhovoru Mynář.

Skončí Hasenkopf?

Za autory amnestie označil Petra Hájka, Ladislava Jakla a právníka Pavla Hasenkopfa, který se ale brání a tvrdí, že nařízení vzniklo na ministerstvu spravedlnosti. To zase popírá šéf resortu Pavel Blažek. Hasenkopf ale podle Mynáře lže.

“On sám mi potvrdil, že na amnestii pracoval dlouhodobě. Jestli byla finální verze lehce upravená, do takových detailů já nejdu. Jak říkám, osobně mi s hrdostí řekl, že na amnestii pracoval. Já na to nemám co odvolávat,” tvrdí kancléř. Podle něj na amnestii pracoval Hasenkopf tři měsíce.

Mynář odmítl specifikovat, jestli je současná verze amnestie odlišná od toho, co vypracoval Hasenkopf. “Mně jako občanu bylo podezřelé, aby pan prezident Klaus sepisoval po večerech amnestii, o níž nikdo nevěděl. Zajímalo mě, kdo na ní pracoval. Jestli byl někdo akčnější více a někdo méně, v tom se nehodlám babrat. Co jsem řekl, jsem řekl. Konec,” zdůraznil.

Hovořilo se o tom, že právník kvůli amnestii skončí. „Pokud skončí, určitě ne kvůli amnestii. To ani právně nejde. To si musí srovnat se svým svědomím,” odmítl Mynář s tím, že důvody specifikovat nebude.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…