Uzavřeno náměstí v Českých Budějovicích. Tři stovky demonstrantů bouří

06.07.2013 17:10

Zhruba tři stovky demonstrantů, kteří přijeli do Českých Budějovic demonstrovat proti Romům, byly uzavřeny policií na náměstí. Všechny východy z centra jsou uzavřeny.

Uzavřeno náměstí v Českých Budějovicích. Tři stovky demonstrantů bouří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policisté, ilustrační foto

Na náměstí v Českých Budějovicích je asi 250 až 300 demonstrantů. Policie je hlídá a před pátou hodinou odpoledne uzavřela všechny východy z náměstí směrem z centra, informoval ParlamentníListy.cz redaktor, který je na místě a situaci sleduje.

Demonstranti včetně členů krajní pravice křičí do oken radnice hesla "Thomo, vylez, ukaž se" a podobné vzkazy. Sám českobudějovický primátor Juraj Thoma patrně na magistrátu ani není.

Policie zabavila zbraně

Policisté dnes při kontrolách před chystanou protiromskou demonstrací v Českých Budějovicích zajistili několik zbraní. Na všech příjezdech do města kontrolují motoristy. Na sídlišti Máj jsou připravena vodní děla a těžkooděnci v autech. Policie obsadila i centrum. Na radnici zasedá krizový štáb. Ve městě je zatím klid. Lidé se k demonstraci svolávali na internetu. Minulou sobotu podobná akce přerostla v potyčky. Zraněno bylo deset lidí, desítky se jich dopustily přestupků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kra

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…