V Česku dosud nevídané: Proběhne národní potravinová sbírka pro chudé

15.11.2013 17:49

Na západ od našich hranic nejde o nic nového. Potravinové sbírky pro chudé a potřebné se konají před vánocemi pravidelně. V Česku však taková akce proběhne a to již v sobotu 16. listopadu. Stane se tak ve 111 obchodech po celé zemi a vybrané trvanlivé potraviny se dostanou např. do domovů seniorů. Informuje o tom server ihned.cz.

V Česku dosud nevídané: Proběhne národní potravinová sbírka pro chudé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Potraviny, ilustrační foto

„Potraviny budou v obchodech Tesco, Albert, Globus, Interspar a Makro vybírat dobrovolníci v modrých zástěrách s logem projektu „Potraviny pomáhají“. Jídlo dále poputuje přes potravinové banky organizacím, které je rozdělí mezi své klienty – matky s dětmi, sociálně slabé, děti či seniory,“ píše server. Pomoci by se mělo dostat těm, kteří v Česku žijí pod hranicí chudoby nebo těsně nad ní. Jde o více než dva a půl milionu lidí.

V Polsku se v loňském oce do podobné akce zapojilo na padesát tisíc dobrovolníků, kteří vybrali v obchodech 810 tun potravin, aby z nich později připravili více než 1,6 milionů porcí jídel. V Česku obchodníci naráží na jeden problém při darování potravin. Musí z nich totiž odvézt nemalou daň, takže se jin finančně spíše vyplatí neprodané potraviny zničit.  

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…