V pubertě jsem poslouchal vážnou hudbu, abych se odlišil, prozradil Zeman

02.09.2013 11:06

Prezident Miloš Zeman zahájil školní rok v Anglicko-českém gymnáziu AMAZON, které navštěvuje i jeho dcera Kateřina. Studentům popřál, aby dobře využili získané poznatky. A následně odpovídal na jejich otázky. Jakou hudbu jste poslouchal v našem věku, slyšel například.

V pubertě jsem poslouchal vážnou hudbu, abych se odlišil, prozradil Zeman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„V pubertě se člověk snaží neustále odlišit, tak jsem protestně poslouchal klasickou hudbu, aniž bych ji dokázal příliš pochopit. Ve středním věku jsem poslouchal hudbu skupiny ABBA,“ prozradil prezident s dovětkem, že i vážnou hudbu je lepší poslouchat až ve středním věku, kdy ji člověk dokáže ocenit.

Zeman studentům také prozradil, že se slušně domluví rusky a trochu anglicky. Ze školních předmětů měl prý nejraději dějepis, resp. dějiny. „Dějiny, protože jeden moudrý muž napsal, že jedinou skutečnou vědou je historie ... Měl jsem rád ty dějiny, které nelžou, ale učil jsem se především v době, kdy dějiny byly prolhané. Pravdivé dějiny jsou největší inspirací a nepravdivé dějiny vás nutí hledat dodatečné prameny,“ poznamenal prezident.

Nakonec odpovídal na otázku, komu fandí ve fotbale. Fandí prý národnímu týmu. V této souvislosti využil častokrát opakovaný větu, že je ve  sportu stejně jako v politice třeba, aby národní tým táhl za jeden provaz. Dodal, že z domácích fotbalových klubů nefandí nikomu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …