VÍME PRVNÍ Babišovi se dnes možná rozpadne koalice už ve třetím městě. Jde o Most

10.09.2015 11:00

V Mostě se dnes má údajně rozpadnout koalice s hnutím ANO, zjistily ParlamentníListy.cz. Senátorka Dernerová z vládnoucího hnutí Severočeši Most potvrdila, že se odpoledne skutečně něco chystá.

VÍME PRVNÍ Babišovi se dnes možná rozpadne koalice už ve třetím městě.  Jde o Most
Foto: archiv primátora
Popisek: Primátor Mostu Jan Paparega (BPP za volební stranu Severočeši Most)

Bližší podrobnosti v tuto chvíli nejsou k dispozici, ovšem senátorka Alena Dernerová, která je zastupitelkou Mostu za vládnoucí Severočechy Most, potvrdila, že dnes na odpoledním veřejném zasedání zastupitelstva města bude veselo. "Co přesně se bude dít, jaký bude itinerář a podobně, to bude ale velkým překvapením. Je to těžko přehledný terén," podotkla k záležitosti.

O neshodách v koalici se hovoří již nějaký týden. "Rozpad koalice? O tom se tu mluví už čtrnáct dní," uvedl Petr Prokeš, mluvčí opozičního Sdružení Mostečané Mostu. "Jenže nám se nic neřekne. Oni s námi nemluví. Každopádně dnešní zastupitelstvo asi bude dlouhé, chce to velkou svačinu," poznamenal ještě.

Něco málo je ale možné vydedukovat ze zprávy, kterou Sdružení Mostečané Mostu tento týden zveřejnilo na svém facebookovém profilu: "KLUB SEVEROČEŠI MOST SE ROZPADÁ: Kmotr Zelenka si opět rozhodl sám. Bez vědomí svých zastupitelů, předsedy klubu Hrvola a primátora Paparegy vyhodil z klubu dlouholetého zastupitele Adolfa Sigmunda. Důvodem je, že nebyl po vůli Zelenkovi. Odmítl se podílet na instalaci bratra náměstka Hrvola do čela městské policie. Stejně tak odmítl hlasovat pro snížení daní Zelenkovi. Kdo bude další?!"

Neni to dobré...

"Ideální situace tu není," potvrdila stručně Dernerová. O podrobnosti se snažila redakce požádat i přímo jednu z čelních osobností Severočechů Most, podnikatele a radního Jiřího Zelenku, ten ovšem nebyl dnes na příjmu. Další známý člen hnutí, poslanec Bronislav Schwarz uvedl, že o dění v Mostě a zda se chystají změny v koalici, nic neví.

Zelenka a Schwarz jsou údajně podle kuloárních informací v poslední době rozhádaní. Schwarz k tomu nic neuvedl a senátorka Dernerová řekla, že to není pravda a podotkla, že je na tom aspoň vidět, jak se tvoří drby.

Pokud k nějakému zvratu skutečně dojde, bude to již třetí koalice, která se Andreji Babišovi rozpadne, po Českých Budějovicích a Ústí nad Labem, kde guru hnutí zrušil oblastní buňku. Šlo by tak o druhý rozkol v rámci Ústeckého kraje.

V Mostě je primátorem Jan Paparega, bez politické příslušnosti, který kandidoval za hnutí Seveočeši Most. Ve vedení města je s ním za Severočechy Most rovněž náměstkyně Markéta Stará a náměstek Marek Hrvol. Za ANO jde o náměstkyni Vladimíru Ilievovou, která má na starosti ekonomiku a majetkové účasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…