VÍME PRVNÍ Hrad vyjednal nový termín: François Hollande dorazí do Prahy ve středu

25.07.2016 15:00

Hrad již s francouzskou stranou dohodl náhradní termín návštěvy prezidenta Françoise Hollanda v Česku. Francouzská hlava státu do Prahy přijede ve středu. Hollande měl původně dorazit před týdnem, návštěvu ale odložil kvůli teroristickému útoku v Nice. Nový termín ParlamentnímListům.cz potvrdil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

VÍME PRVNÍ Hrad vyjednal nový termín: François Hollande dorazí do Prahy ve středu
Foto: Radim Panenka
Popisek: Miloš Zeman a François Hollande v Elysejském paláci

Francouzský prezident François Hollande měl do České republiky přicestovat před týdnem ve středu. Teroristický útok v Nice, který si vyžádal skoro devadesát obětí na životech, ale jeho program násilně změnil.

Návštěva ovšem nebyla odložena na nějaký neurčitý termín, uskuteční se přesně týden po původně chystaném termínu. Francouzský prezident dorazí do Prahy tuto středu 27. července. Týž den odpoledne ho na Pražském hradě přivítá český prezident Miloš Zeman. Redakci to potvrdil hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

„Pracovní návštěva prezidenta Francouzské republiky Françoise Hollanda v České republice, která byla odložena kvůli teroru v Nice, se uskuteční ve středu,“ upřesnil Zemanův mluvčí.

Prezident podle Ovčáčka přivítá svůj francouzský protějšek na Hradě o půl druhé odpoledne. „Následovat bude jednání mezi čtyřma očima a setkání s tiskem. Součástí programu je i pracovní oběd pořádaný na počest hosta,“ prozrazuje Ovčáček.

„Témata jednání jsou jednoznačná, teroristické útoky v EU, migrační krize, budoucnost EU po Brexitu. Přijetí na Hradě se za českou stranu zúčastní též první vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš,“ dodává pro ParlamentníListy.cz Jiří Ovčáček.

Zeman s Hollandem mají blízké vztahy. Český prezident byl na oficiální návštěvě Francie začátkem září 2014, od té doby se oba prezidenti potkali mnohokrát na různých summitech. Když nedávno Miloš Zeman svému protějšku do Paříže kondoloval po teroristickém útoku, použil oslovení drahý příteli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…