VÍME PRVNÍ Zeman s Dukou v pátek podepíší dokumenty k restitucím v areálu Hradu

03.03.2016 11:29

Prezident Miloš Zeman se v pátek sejde s kardinálem a pražským arcibiskupem Dominikem Dukou. Důvodem setkání bude podpis dokumentů ve věci restitučních nároků církve v hradním areálu. O věci se dlouho jednalo, páteční ceremoniál zřejmě vše uzavře. Zeman s Dukou následně vystoupí na společné tiskovce.

VÍME PRVNÍ Zeman s Dukou v pátek podepíší dokumenty k restitucím v areálu Hradu
Foto: Hana Brožková, Fotoarchiv KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman a kardinál Dominik Duka na předvelikonočním setkání na Hradě.

O plánovaném podpisu dohod se hovořilo již před týdnem na tiskové konferenci prezidenta Zemana v Libereckém kraji. Tehdy prezident řekl, že se Náboženská matice oproti původním požadavkům vzdala nároku na Jiřský klášter na Hradě, což o něco podpis finální dohody odloží. Nyní je záležitost evidentně domluvená a podpisu majetkového narovnání nic nebrání. Na dotaz ParlamentníchListů.cz to potvrdil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

„Pan prezident se v pátek 4. března ve 14 hodin na Hradě setká s panem kardinálem Dominikem Dukou. Ve 14 hodin bude za účasti pana prezidenta a pana kardinála ve společenském sále Hradu zahájen ceremoniál podpisu dokumentů řešící restituční nároky Církve římskokatolické k některým nemovitostem v areálu Pražského hradu. Následovat bude společná tisková konference,“ uvedl Ovčáček.

Ke konkrétní podobě dohod se hradní mluvčí vyjadřovat nechtěl. „Veškeré podrobnosti budou zveřejněny v průběhu ceremoniálu,“ dodal Jiří Ovčáček.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…