Vandas chtěl zásah policie: Nafetovaná individua, křičel na Romy

26.10.2011 18:06

Tomáš Vandas a jeho DSSS na pražském Černém mostě varovala před nepřizpůsobivými občany a nárůstem kriminality. Přišlo asi 150 jeho příznivců. Místní se bojí o bezpečnost, radnice problémy odmítá a tvrdí, že Vandas jen sbírá politické body.

Vandas chtěl zásah policie: Nafetovaná individua, křičel na Romy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda DSSS Tomáš Vandas na mítinku strany

Na pražském sídlišti se sešlo asi 150 lidí. Byly k vidění hloučky policistů a skupinky Romů. "Vládnou nám bandy nenežraných zlodějů," zahajuje ostře šéf DSSS akci. Přihlížející muž tvrdí, že se skutečně na sídlišti necítí bezpečně. Kriminalitu páchají podle něj Romové i Ukrajinci.

Vandas pomlouvá vládní TOP 09. Strana prý do čela dosadila "spícího knížete". "Žádám policii, aby vyvedla ty, kteří tu obtěžují," obracel se během projevu na policii. Kritizoval současnou politickou garnituru a zlodějny, které páchají všechny vlády od roku 1989.

Dvě přihlížející ženy řekly ParlamentnímListům.cz, že pocházejí z Varnsdorfu a i v Praze to dopadne jako na severu.

SLEDUJEME téma Romové

Nafetovaná individua, odejděte

Vandas následně křičel na Romy, že jsou nafetovaná individua a chce, aby policie zasáhla. Policie Romy přemlouvala, aby pokojně odešli. Akci po několika minutách Vandas sám rozpustil.

Přítomni byli i zástupci radnice Prahy 14. Ti odmítli, že by na Černém mostě rostla kriminalita a tvrdí, že Vandasova DSSS jen populisticky sbírá politické bodya děla si kampaň. Starosta David Vondra pro ParlamentníListy.cz uvedl, že je rád, že akce proběhla pokojně a za malého zájmu veřejnosti.

Podle asi 65leté ženy policie čísla o kriminalitě falšuje, když tvrdí, že neroste. "Chodím v sedm večer z práce a mám strach. Když jdu z metra, je to horší a horší, nevím kam to povede, s Vandasem souhlasím," prohlásila pro ParlamentníListy.cz obyvatelka sídliště. Většině účastníků protestu bylo mezi 20 až 30 lety. "Myslím, že druhé Šluknovsko není nadsázka, myslím že to hrozí i tady," řekl jeden z protestujících redakci.


Psali jsme:
Starosta "Čerňáku" žije v jiném světě, tvrdí Vandas. Rozhodl se zakročit

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…