Ve Varech se ztratil exprimátor, zmizel i prezident

18.11.2010 11:41

Dramatické i komické zároveň je přebírání karlovarského magistrátu novým vedením z koalice K 20. Když se totiž nový primátor Petr Kulhánek a jeho dva náměstci poprvé ocitli ve svých kancelářích, našli je dokonalé uklizené a doslova vybílené. Na zdi jedné z nich dokonce chyběl i obraz prezidenta.

Ve Varech se ztratil exprimátor, zmizel i prezident

Do kuriózní situace se dostali redaktoři karlovarského Deníku, kteří přišli udělat reportáž o tom, jak se noví šéfové města zabydlují na magistrátu (na snímku). Čekali, že si do kanceláří přinesou nějaké talismany a fotografie a zlidští si je po svém. Na místě je však čekalo překvapení. Prázdné skříně a šanony, žádná dokumentace, jako by zde vlastně dosud nikdo nepracoval.

Náměstek Jiří Kotek (Alternativa) ParlamentnímListům.cz řekl, že si proto musel vzít na pomoc „ochranku“ v podobě advokáta Karla Jelínka, který zajistil sepsání potřebných protokolů o předání, respektive nepředání funkce. Kotek totiž přebírá agendu hned po svých dvou předchůdcích - Petru Keřkovi (zvolen za ODS, nyní Nestraníci) a Tomáši Hybnerovi (ČSSD), a zatím nemá k dispozici vůbec žádné potřebné dokumenty.

Vše bude muset dolovat z odborů, ale ani v tomto případě je nemá jisté. Leccos důležitého prý bylo skartováno, bývalé vedení magistrátu však vždy na toto podezření reagovalo, že jde o běžnou likvidaci nepotřebných spisů.

Jak redakci dále sdělil tajemník karlovarského magistrátu Jakub Kaválek, existuje zásadní rozdíl mezi tím, když funkci předává vedoucí odboru nebo sekretářka a volený funkcionář. Nehrozí žádný problém, neboť všechny důležité dokumenty jsou uloženy na příslušných odborech a také v elektronické podobě u sekretářek. Inventarizace ostatního majetku je prý prováděna v řádných termínech a stejně tak je podle Kaválka dodržován skartační řád úřadu.

Kde je Klaus?

Vůbec nejhůř dopadl náměstek Jiří Klsák (KOA), který dokonce přišel i o obraz prezidenta. Jeho předchůdkyně Jana Petříková (ČSSD) si jej odnesla, protože ho měla podepsaný přímo od Václava Klause a byl prý jejím osobním majetkem, což nám posléze sama osobně potvrdila a vylíčila, jak se vlastně k obrazu dostala. Portrét premiéra i jeho podpis získala, když ho v roce 2003 vítala u hotelu Thermal.

Podle tajemníka byl původní obraz prezidenta uložen do skladu, kde je dosud a záleží prý na novém náměstkovi, zda ho bude chtít vrátit zpět.

Nejasný osud primátora

Obdobnou perličku řešil i nový primátor Petr Kulhánek (KOA), který zase nemohl sehnat svého předchůdce Wernera Hauptmanna (ODS), aby se společně zhostili řádného předání důležité funkce reprezentanta statutárního města.

V této souvislosti jsme se snažili také zjistit, jak se bude dál Hauptmannova kariéra vyvíjet. Dosud je zaměstnancem krajského úřadu, pro funkci primátora byl uvolněn z postu stálého zástupce Karlovarského kraje v Bruselu. Jak nám ale prozradila tisková mluvčí Krajského úřadu v Karlových Varech Andrea Bocková, momentálně pro Hauptmanna žádné vhodné místo nemají, neboť funkci v Bruselu museli po jeho odchodu obsadit. Potvrdila nám ale jeho schůzku s hejtmanem Josefem Novotným.

Více:

Ve Varech začalo křeslo-třesení 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hana Čechová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …