Ve volbách na Plzeňsku by zvítězila ČSSD

22.04.2010 9:05

Ve volbách v Plzeňském kraji by zvítězili sociální demokraté s 25,5 procenta hlasů. Prvenství jim přisuzuje bleskový průzkum agentur SC&C a STEM, který byl proveden pro Český rozhlas.

Ve volbách na Plzeňsku by zvítězila ČSSD

ODS by podle průzkumu agentur SC&C a STEM ale výrazněji za sociálními demokraty nezaostávala. Získala by totiž o dvě a půl procenta méně hlasů, než ČSSD. Třetí by s 12,5 procenty skončili komunisté.

Přes hranici pěti procent by se na Plzeňsku dostalo pět stran. Za ČSSD, ODS a komunisty by s 12 procenty skončily Věci veřejné a o půl procenta méně by od voličů získala TOP 09.

„Znamená to, že všechny tři tyto strany mají velmi vyrovnané portfolio voličů s podporou kolem 10, 12 procent," vysvětlila v rozhovoru pro rozhlas vedoucí výzkumu SC&C Jana Hamanová.

Strana zelených, lidovci ani Strana práv občanů - Zemanovci by tak pětiprocentní příčku v Plzni a okolí nepřekonali.

Předvolební diskuse Českého rozhlasu se proto ve čtvrtek zúčastní: Václav Votava (ČSSD), Jiří Pospíšil (ODS), Karel Šidlo (KSČM), Jaroslav Škárka (VV), Jaroslav Lobkowicz (TOP 09).

O své účasti ve volbách 2010 je rozhodně či spíše přesvědčeno 74 procent respondentů. Tento výsledek téměř kopíruje výsledky ve všech předešlých krajích.

Výsledky voleb v kraji v roce 2006

Při posledních volbách do Poslanecké sněmovny v Plzeňském kraji uspěla ODS (36,46%, 5 mandátů), následovaná ČSSD (31,69%, 4 mandáty). Třetí skončili komunisté (14,03%, 2 mandáty). Strana zelených (5,91%) ani KDU-ČSL (5,65%) už mandát nezískali, stejně jako SNK Evropští demokraté (2,04%). Zisk ostatních stran nepřekročil 1 procento.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…