Věci veřejné jsou bez dluhů. Strana dostala přes 38 milionů

29.03.2012 12:01

Po ODS jsou Věci veřejné druhou stranou, která ParlamentnímListům.cz zaslala výsledky účetní závěry za rok 2011.

Věci veřejné jsou bez dluhů. Strana dostala přes 38 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John a Vít Bárta během jednání Poslanecké sněmovny

Za minulý rok tedy dosáhly VV hospodářského výsledku 19 milionů 439 tisíc korun. Celkové závazky ke konci loňského roku klesly z 24,5 milionu korun na něco málo přes 2 miliony korun.

"Většina zůstatkových závazků je ovšem vůči dodavatelům služeb pro Věci veřejné, přičemž drtivá většina závazků je ve splatnosti. Oddlužení bylo dosaženo díky zefektivnění hospodaření a také díky sponzorům a sympatizantům, kteří poskytli dary v celkové výši 38 a půl milionu korun," doplnil informace poslanec Michal Babák.

Zároveň se prý podařilo vyřešit všechny výtky forenzního šetření auditorské společnosti BDO z minulého roku. Mezi hlavními bylo například odstranění administrativních pochybení z roku 2010, které byly napraveny v účetnictví v roce 2011. Další chybou v roce 2010 byly nepřesnosti v evidenci výběru členských příspěvků. Položky roku 2010 byly proúčtovány do roku 2011. Buďto se tak stalo opravou duplicitního účtování do nákladů či byly proúčtovány chyby dodatečně do výnosů v celkové hodnotě jednoho milionu korun. Z toho byla zaplacena celková daň ve výši zhruba 150 tisíc korun.

Účetní závěrka roku 2011 byla podrobena kontrole nezávislého auditora. Podle jeho výroku je účetní závěrka věrný a poctivý obraz aktiv, pasiv a finanční situace politické strany Věci veřejné a nákladů, výnosů a výsledků jejího hospodaření za rok 2011 v souladu s českými účetními předpisy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

14:52 Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

Mohou někteří zaměstnanci České pošty doručovat klientům balíky podle toho, jestli se jim chce, nebo…