Véčka znovu chtějí zdanit prostituci. Koalice se směje

03.03.2012 10:54

Poslanci Věcí veřejních Jiřímu Rusnokovi se zalíbil způsob, jakým stát kontroluje a daní prostituci v Bonnu. Ženy tam mají možnost koupit si lístek za šest eur za noc, jinak jim hrozí pokuta až 100 eur. Koalice se však podobnému návrhu spíše vysmála.

Véčka znovu chtějí zdanit prostituci. Koalice se směje
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Poslanec Jiří Rusnok

„Když má český stát příjmy z prodeje alkoholu a tabáku či z pornoprůmyslu, tak by je mohl mít i z prostituce,“ řekl Rusnok deníku Právo. V podstatě by tento krok znamenal legalizaci. Podle Rusnoka by stát měl kromě peněz také větší možnost kontroly.

Stát není pasák

„Jsem odpůrcem legalizace. Ta nic neřeší. Stát nemá být zainteresován na příjmech z prostituce, není pasák,“ tvrdí vždy, když dojde na toto téma, premiér Petr Nečas (ODS). Rusnok ale upozorňuje, že rozhodně nejde o to, aby stát plnil roli jakéhosi pasáka. Prostituci však vymýtit nelze, proto by se stát měl snažit z ní něco mít.

Jedinou možností, kterou koaliční partneři připouštějí, je paušální daň. Tu by jako řešení viděl i Boris Šťastný (ODS) který na adresu návrhu véčkařů ironicky poznamenal: „Nedovedu si totiž dobře představit průkaznou a úplnou účetní evidenci v rámci dodavatelsko-odběratelských vztahů takové živnosti.“



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…