Více peněz na sport, apelují Češi na stát

18.06.2010 14:35

Z průzkumu společnosti SANEP vyplynulo, že Češi jsou nespokojeni s tím, jak se stát podílí na financování sportovních akcí a aktivit.

Více peněz na sport, apelují Češi na stát

Většina Čechů se domnívá, že stát dává na financování sportu málo prostředků. Dotování sportu by se podle veřejnosti mělo zaměřit zejména na práci s mládeží.

Sport v národním zájmu

Názor, že stát v současnosti na sport přispívá nedostatečně, zastává podle průzkumu společnosti SANEP 63,7 procent lidí. Téměř sedmdesát procent lidí se podle něj domnívá, že sport, jeho propagace a podpora jsou důležitým prvkem českého národního zájmu.

Stát by podle 72,6 procent dotázaných rozdělovat finanční prostředky transparentně, více než polovina respondentů se pak domnívá, že by financování sportu mělo probíhat centrálně.

Sportovní propagace

Dotovat sportovní akce a aktivity je podle Čechů důležité zejména proto, že právě ony efektivně propagují náš stát. Tuto tezi zastává 64,6 procent respondentů.

SANEP průzkum realizoval ve dnech 4. - 25. května na reprezentativním vzorku  26 433 dotázaných ve věku od 18 do 69 let. Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru. Statistická chyba se pohybuje kolem +- 1,5 procentního bodu.

Více k tématu sport čtěte ZDE

Foto: sportovni-centrum.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …